“Volem Caldes lliure de violències masclistes”

Dimecres, 25 de novembre de 2020 a les 08:25

Amb motiu del 25N, Dia internacional per a l’erradicació de les violències envers les dones, l’Ajuntament convida a la ciutadania a participar en diferents activitats i a unir diferents veus i missatges

Ángeles Llive, regidora d'Igualtat Feminisme i Polítiques LGTBI+

    Laia Cuscó, regidora de Joventut 

Volem Caldes lliure de violències” és el lema a partir del qual s’articulen les diferents propostes a l’entorn del programa del 25 de novembre, Dia internacional per a l’erradicació de les violències envers les dones.

Aquest lema vol posar en evidència que la violència masclista que reben les dones té múltiples formes que van més enllà de la violència física. La violència psicològica, sexual o econòmica són altres tipus de violència que les dones reben en una societat desigual i masclista. Aquestes violències esdevenen en diferents àmbits i no només el privat o en les relacions de parella. Unes violències i unes situacions que s’han vist agreujades i intensificades a causa de la COVID-19.

El compromís de l'Ajuntament és seguir treballant en la sensibilització, la formació des d’una línea transversal i de treball conjunt amb associacions, entitats i col·lectius.

La transformació cap a un municipi lliure de violències masclistes és un repte complex que necessita del compromís de tota la societat cada dia i més enllà de dates assenyalades com el 25N. Pertot plegat, l’Ajuntament se suma a la declaració “A Caldes de Montbui i a tot arreu ens volem vives i lliures!”.

Accions per a la sensibilització

El cartell i el programa d'actes del 25N l’han donat a conèixer aquest dilluns la regidora d'igualtat feminisme i polítiques LGTBI+ Angeles Llive i la regidora de Joventut Laia Cuscó.

El programa inclou activitats com un taller «Descobreix i gaudeix del cicle menstrual i de la sexualitat», el concurs «Mira en clau de gènere», o la conversa sobre «Què són les violències masclistes?».

La commemoració del 25N d’enguany inclou també la campanya «Balcons compromesos amb l’erradicació de les violencies masclistes», en la que s’anima a la ciutadania a mostrar el seu compromís contra la xacra de la violència masclista amb les seves pròpies paraules i dissenys a través de cartells, pancartes, teles de roba lila, etc penjades als balcons. Un cop la finestra, porta o balcó ja tingui el missatge reivindicatiu en podeu fer una foto i penjar-la a les xarxes socials utilitzant #Caldeslliuredeviolències

La campanya també anima a la ciutadania a plasmar els missatges de rebuig a les violències masclistes utilitzant “cartells muts” que aviat trobareu als canals de comunicació habituals de l’Ajuntament i compartint-los a les xarxes socials amb la mateixa etiqueta.
 

La il·luminació de la façana de l’Ajuntament i un acte en directe a Facebook tanquen les activitats

La programació del 25N es tanca amb l’acte reivindicatiu que, sota el títol "Per un Caldes lliure de violències masclistes, totes les veus sumen" es realitzarà en línia el dissabte 28 de novembre a les 11 hores a través del Facebook live de l'Ajuntament. Un acte en el que participaran entitats, col·lectius i persones a títol individual que es vulguin afegir a l’acte.

L’objectiu és unir les diferents veus, missatges, compromisos i expressions artístiques en un acte obert i dinàmic.

D’altra banda, la setmana del 25N la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color lila i lluirà una pancarta reivindicativa

Totes les activitats han estat dissenyades atenent a les mesures de seguretat i salut actual i als condicionats imposats per la pandèmia.


 

Darrera actualització: 25.11.2020 | 14:26