Una xerrada sobre la recerca als arxius, acte central dels 20 anys de l’Arxiu Històric de Caldes

Divendres, 2 de desembre de 2022 a les 20:00

Una Jornada de Portes Obertes i una xerrada sobre la recerca i l’experiència de la cerca sobre l’educació a Caldes del 1931 al 1960 de la periodista i filòloga Eva Comas Arnal centren els actes del 20è aniversari de l’Arxiu Històric Municipal

Aquesta setmana s’han celebrat els actes del 20è aniversari de l’Arxiu Històric Municipal de Caldes de Montbui, un equipament que es va inaugurar a les dependències de la planta soterrània de la Biblioteca el novembre de l’any 2002.. 

Amb motiu d’aquests 20 anys, l’Ajuntament ha organitzat dues activitats per apropar l’equipament de l’Arxiu Històric Municipal a la ciutadania.

La primera activitat ha estat una Jornada de Portes Obertes que es va fer dimecres 30 de novembre al matí i en el que van participar-hi diverses persones que es van apropar a conèixer de primera ma l’equipament. El dimecres al matí (de 10h a 13h) i el dijous a la tarda (de 15:45 a 18h) són els dies en què l’Arxiu Històric Municipal està obert. L’accés es fa a través de la Biblioteca (carrer de Santa Teresa, 3-5) i per contactar-hi es pot trucar al telèfon 93.862.67.56 o enviar un correu electrònic a l’adreça arxiu@caldesdemontbui.cat

La segona activitat del 20è aniversari de l’Arxiu Històric Municipal ha estat una xerrada de la periodista i filòloga Eva Comas Arnal, guanyadora de la Beca de recerca històrica, sobre “La recerca als arxius. L’experiència de la cerca sobre l’educació a Caldes del 1931-1960”. A la conferència, Comas va destacar la importància que poden tenir els treballs escolars dels infants com a documents històrics que ajuden a reconstruir la vida i la història tant dels espais com de les persones que l’habiten i l’ocupen.

Darrera actualització: 02.12.2022 | 20:11

Imatges