Una setantena de persones participen en la jornada de reflexió sobre la vellesa

Divendres, 24 de març de 2023 a les 00:00

Persones grans de Caldes de Montbui, amb l’acompanyament de l’Ajuntament i Santa Susanna, comparteixen reflexions i propòsits a l’entorn de la seva etapa vital i del seu valor en comunitat

Aquest matí ha tingut lloc la primera jornada “Caldes, vila amiga de les persones grans”, una activitat destinada a la reflexió constructiva i positiva sobre aquesta etapa vital.

Les dinàmiques proposades, a les quals ha participat una seixantena de veïns i veïnes, han tingut lloc a la sala Pilar Aznar i López de Les Cases dels Mestres, un espai àmpliament dinamitzat pel col·lectiu des de la seva inauguració el passat octubre.

Han inaugurat la jornada l’alcalde, Isidre Pineda, i la regidora de Gent Gran, Núria Carné, a les 9.30 h, per després donar pas a una taula rodona protagonitzada per persones grans actives amb una experiència singular en diferents àmbits (els estudis, el voluntariat, l’art o l’esport, entre altres).

En aquest espai moderat per la directora de la Fundació Santa Susanna, Assumpció Ros, han aportat el seu testimoni: Jordi Martí (metge jubilat i actualment estudiant d’Història de l'art), Josep Ayguasanosa (jubilat i actualment impulsor d’un projecte d'oli), Virgínia (defensora de l’esport com un hàbit per un envelliment saludable), Ramon Prat (expert en la cura dels nets), M. Luz Escutia (voluntària en projectes mediambientals i socials).

A la taula rodona l’ha seguit la creació de grups de debat dinamitzats amb la col·laboració de la Fundació Santa Susanna a través del quals s’ha reflexionat sobre la les necessitats de pertinença social i comunitària, amb l’objectiu de generar mirades transformadores, positives i engrescadores.

Per il·lustrar la jornada i les reflexions recollides, l’artista Maria Calvet ha fet un visual thinking durant la sessió, una tècnica que organitza idees a partir d’imatges simples i textos curts per transmetre missatges amb un cop d’ull.

Recull d’idees positives a l’entorn de la vellesa

Les conclusions del debat es convertiran en un recull d’idees i missatges positius relacionats amb les persones grans i la seva interacció amb el seu entorn i el seu temps. Són missatges que tenen per objectiu acabar amb els estereotips limitants a l’entorn de la vellesa.

Aquesta jornada neix com a proposta d’actuació de la Comissió ciutadana vinculada al projecte Caldes de Montbui, ciutat amiga de la gent gran, com acció per donar-li continuïtat i amb l’objectiu de reflexionar i avançar cap a un envelliment actiu i en positiu.

La primera jornada “Caldes, vila amiga de les persones grans”, té previst finalitzar aquesta tarda amb un espai lúdic a càrrec del grup Amics del Teatre del Casal el Bon Caliu de Bigues i Riells del Fai, que oferirà l’obra de teatre Els embolics del Sr. Ministre (a les 16 h, a Les Cases dels Mestres, amb accés lliure)

Darrera actualització: 24.03.2023 | 15:28