Una proposta sobre mobilitat segura clou l’activitat Pregunta a l’alcalde, del Consell d’Infants

Dimarts, 9 de juny de 2020 a les 12:00

Conselleres i consellers han traslladat a l’alcalde què els preocupa i com pensen que han de ser algunes coses a partir d’ara a través de vídeos que trobareu al Canal Youtube de l’Ajuntament

Les conselleres i consellers que ho han desitjat han pogut fer arribar les seves preguntes sobre la nova situació que estem vivint i també les seves propostes per a una millor convivència en el marc actual. Ho han fet a través de vídeos que l’alcalde Isidre Pineda ha anat contestant i que podeu recuperar a través d’aquest enllaç: https://youtu.be/ISrP-3t2J_0

El primer vídeo s’iniciava amb la pregunta si es faria l’Escaldàrium, una pregunta que la resta de calderines i calderins també es feien  aquells dies. L’han seguit d’altres com quin és el número de persones que han tingut la Covid-19, si es passaria de fase, si els nens i nenes que fan esport podran començar la temporada vinent practicant-lo amb normalitat, si hi hauria Casal d’Estiu i sinó quines activitats s’han pensat per als infants, quin ús podran fer de la piscina, com es retornarà a l’escola i amb quines mesures de seguretat, quin serà l’ús de la mascareta, quan els nens podrem sortir amb els amics, i curiositats sobre els desplaçaments de l’alcalde a l’Ajuntament.

Per altra banda, les propostes que ha fet arribar el Consell d’Infants tenen a veure amb idees que volen garantir les mesures de seguretat de les persones en el seu ús d’elements de l’espai públic, com els parquímetres, o garantir la distància entre els vianants amb indicacions de circulació preferent, i a peu, a la via pública (proposta que s’ha implementat en molts carrers del municipi), mentre que les bicicletes i els patinets circulin per la calçada. També han fet arribar propostes que els puguin garantir el retrobament amb els amics i les persones estimades, la reserva d’espais de jocs amb un nombre limitat de persones i sempre guardant les normes de seguretat o la instal·lació, de nou, de les barbacoes al parc de Can Rius.

Cada consellera i conseller ha rebut la resposta de l’alcalde Isidre Pineda, que ha estat acompanyada de felicitacions pel comportament responsable dels infants de Caldes, de recordatoris sobre la necessitat d’acostumar-nos a un escenari diferent amb noves normes, com l’ús de la mascareta, de la importància d’escoltar a les persones expertes i de parlar-ho a casa amb la família. Però sobretot l’alcalde ha expressat la gran oportunitat que és escoltar els infants que,  a banda de pensar en com serà el futur, reflexionen de quina manera fer un present millor.

Al canal Youtube de l’Ajuntament de Caldes de Montbui podeu veure el vídeo amb totes les gravacions de l’activitat Pregunta a l’alcalde del Consell d’Infants d’aquest curs: : https://youtu.be/ISrP-3t2J_0

La participació infantil

Aquesta iniciativa, posada en marxa davant la necessària anul·lació de l’Audiència Pública Infantil i de l’activitat del Consell durant el confinament, ha estat possible gràcies a la participació dels infants i el suport de les famílies i l’escola. Aquest model d’interacció virtual amb l’Ajuntament ha permès  escoltar la veu dels infants i conèixer quina és la seva mirada en aquesta nova normalitat.

Cada any,  a l’Audiència Pública Infantil,  les conselleres i els consellers explicaven la feina feta i rebien de l’alcalde i de la regidora de Participació Ciutadana, Àngeles Llive, una samarreta del Consell d’Infants i un diploma com a reconeixement al seu compromís i implicació. Enguany la regidoria estudia de quina manera es podrà fer entrega als infants d’aquest reconeixement tan merescut.

 

Darrera actualització: 09.06.2020 | 13:40