Una imatge de la Festa Romana, document del mes de juliol

Dijous, 4 de juliol de 2019 a les 14:00

Aquest mes de juliol, l'Arxiu Municipal presenta una fotografia de principi dels anys 90 que correspon a la Festa Romana. La fotografia pertany al fons d’imatges donat per Guillem Ayora

A finals dels anys 80 i a principis dels 90 es celebrava a Caldes la Festa Romana que es feia a finals de juny o principis de juliol. Es tractava d’una festa estiuenca, amb sopar i bany inclòs, que organitzaven conjuntament associacions de la vila i l’ajuntament.

La festa començava amb un sopar romà a la plaça de la Font del Lleó i a continuació s’oferia la possibilitat de banyar-se a les termes en petits grups, tal i com a mostra l’escena captada per la càmera del fotògraf Guillem Ayora. Per tancar la festa s’organitzava un ball.

A tall d’exemple val a dir que el programa de la Festa Romana de 1990, celebrada divendres 29 de juny, va ser: «Arribada al Parc de l’Estació de Juli Cèsar i Cleopatra i rua cap a la plaça de la Font del Lleó. A la plaça de la Font, recepció de l’alcaldessa i sopar».

La Festa Romana es podria considerar un antecedent de l’Escaldàrium actual, ja que quan es va deixar de fer es va començar a celebrar la Festa del Foc i l’Aigua, actualment Escaldàrium.

La fotografia de la Festa Romana pertany al fons fotogràfic donat pel Guillem Ayora a l’Ajuntament de Caldes i, tot i que es desconeix la data exacta, es pensa que podria estar feta a principi dels anys 90.

Darrera actualització: 04.07.2019 | 14:28