Una cinquantena de ciutadans cuinen i debaten sobre l’educació durant la reactivació del Projecte Educatiu de Caldes
El Projecte Educatiu de Caldes (PEC) es reactiva amb una xerrada-taller amb una cinquantena d’assistents i amb més d’una vintena inscrits per participar activament en la iniciativa
El Projecte Educatiu de Caldes, el PEC, ja torna a estar en marxa. La iniciativa per convertir Caldes en una ciutat educadora s’ha reactivat aquest dijous amb una xerrada-taller amb la cuinera Ada Parellada i la sociòloga Sheila González. Tot plegat, amenitzat pel músic calderí, Marc Xalabarder. L’acte, amb el títol “Cuinem l’educació a Caldes”, ha comptat amb la participació d’una cinquantena de persones que han elaborat la recepta per fer de Caldes una ciutat educadora.
L’objectiu d’aquesta activitat era doble. D’una banda, difondre la idea que l’educació va més enllà de les escoles. Però, d’altra banda, convidar a participar del projecte del PEC a aquelles persones interessades en fer de Caldes una ciutat educadora en el seu conjunt. En aquest sentit, més d’una vintena de ciutadans s’han inscrit per ser part activa del PEC i contribuir a tirar endavant el projecte.
Ara, un cop reactivat el PEC, el grup impulsor ha de definir les properes accions a dur a terme per avançar amb la idea que l’educació és cosa de tothom. El Projecte Educatiu de Caldes és un projecte transversal, que va més enllà de la regidoria d’Educació i que afecta a totes les polítiques públiques municipals. A través del PEC es poden planificar i endreçar les polítiques educatives del municipi, entès d’una manera molt global, a partir de la participació de la ciutadania. De fet, a través del PEC es fomenta la implicació del conjunt dels agents educatius del municipi i es reforcen els vincles entre la ciutadania.