Un ciborg, una barreja entre humà i robot, serà el ninot de Carnestoltes d’aquest any

Divendres, 2 de febrer de 2024 a les 10:30

Els alumnes del Taller d’Art han elaborat un ninot de Carnestoltes inspirat en el futur de la humanitat. En aquesta edició, s’instal·larà al Parc del Bugarai, on començarà i acabarà la rua de Carnaval

Un ésser humà del futur. Un ciborg, mig persona i mig robot. Aquest és el tema del ninot de Carnestoltes del 2024. Els i les joves del Taller d’Art Municipal Manolo Hugué, encarregats de dissenyar-lo i construir-lo, han apostat per un ninot que planteja un possible futur de la humanitat, que barreja la vessant humana i la tecnològica. La temàtica parteix del projecte educatiu d’aquest curs, que se centra en els viatges en el temps.

El ninot de Carnestoltes serà ésser humà que portarà implantats diversos dispositius electrònics que estaran integrats en el seu propi organisme. Una representació artística del que podria ser una persona del futur, un ciborg. La part inferior de l’escultura serà una al·legoria del que els autors consideren que poden ser les ciutats del futur.

Per tal de dissenyar el ninot, els alumnes del Taller d’Art s’han inspirat en l’artista catalano-irlandès Neil Harbisson. Aquest artista té un dispositiu implantat directament al cervell que li permet percebre els colors invisibles com els infrarojos o els ultraviolats, així com també atendre directament trucades, gravar vídeos o fer fotografies directament a través d’aquest implant.

La crema del ninot i el final de festa es trasllada al parc del Bugarai

La rua de Carnestoltes d’aquest any té una novetat significativa, que acaba al mateix punt on comença: el parc del Bugarai. En aquesta edició, s’ha decidit traslladar la crema del ninot i el final de festa al mateix espai on es farà també el lluïment de les disfresses. D’aquesta manera, es centralitza tota la festa en un sol punt del municipi.

El carnaval tindrà lloc el dissabte 10 de febrer. A les 17 h hi haurà el tradicional lluïment de disfresses individuals, parelles, grups i comparses a la pista esportiva del Pavelló del Bugarai a càrrec de Tres pares de narices. Paral·lelament, de 17 a 19 h, i també a la a la pista esportiva del Bugarai, aquest any es farà un taller de pintacares per a tots els infants que s’acostin.

A partir de les 18.30 h començarà la rua pels carrers del municipi al ritme de PDePetxines i Festukada. El recorregut aquest any variarà per acabar al pavelló del Bugarai. En concret, passarà pels següents carrers: Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Roig, Avinguda de Pi i Maragall, Carrer Asensi Vega, Carrer Font i Boet, Carrer Sant Pau, Santa Teresa, Pi i Margall i acabarà a la pista del parc del Bugarai.

Aproximadament a les 20 h, quan acabi la rua, es farà l’acte d’entrega de premis de totes les categories i la tradicional crema del ninot a càrrec del Ball de Diables de Caldes. 

La directora del Taller d'Art, Iolanda Molina, presenta el Ninot de Carnestoltes 2024:

Martí Ecke, Martí Valentí i Raquel Brugarolas, alumnes del Taller d'Art, expliquen el procés de disseny i construcció del Ninot de Carnestoltes 2024:

La regidora de Cultura, Laia Cuscó, presenta el Ninot i el programa de Carnestoltes 2024:

Darrera actualització: 02.02.2024 | 11:54