Trobada virtual amb el poble germà Saint-Paul-lès-Dax

Divendres, 19 de març de 2021 a les 12:40

L’Ajuntament de Caldes i el de Saint-Paul-lès-Dax es troben virtualment per refermar la relació entre les dues viles termals i acordar projectes comuns d’educació, patrimoni, cultura i termalisme

El passat 16 de març, va tenir lloc la trobada virtual entre representants de l’Ajuntament de Caldes de Montbui i del nou govern del poble agermanat Saint-Paul-lès-Dax, amb l’objectiu de refermar la relació entre les dues viles termals. Isidre Pineda, alcalde, Núria Carné, regidora d’Europa i Projecció Exterior i d’Esports, i Carme Germà, regidora de Turisme i Termalisme, acompanyats de tècnics de l’Ajuntament i del president i la secretària del comitè de l’Associació d’Amics d’Europa, Pau León i Mercè Pradas, van donar la benvinguda al nou govern i als nous representants del Comitè de Jumelage (agermanament).

Amb la voluntat generalitzada d’engrandir i enriquir la relació entre les dues viles termals, que data de l’any 2012, en la trobada, les dues entitats motores de l’agermanament, l’Associació d’Amics d’Europa i el Comitè de Jumelage, van tractar diverses propostes a dur a terme relacionades amb l’educació, l’esport, el patrimoni, la cultura i el termalisme. Com per exemple, fomentar la integració dels joves en projectes d’intercanvi (especialment d’11 a 17 anys) a través d’associacions i escoles, establir línies de col·laboració i intercanvis entre els estudiants del Grau Superior de Termalisme de Caldes i dels mòduls professionals que imparteixen a França (Institut de Termalisme), realitzar un llibre de cuina conjuntament amb plats regionals, cursos de francès o una proposta d’activitat conjunta per celebrar el dia d’Europa d’enguany que relacioni els dos municipis.

En la línia de compartir projectes, l’Ajuntament de Caldes va presentar un nou cicle de Termalisme impartit a l’IES Manolo Hugué, com a retorn del darrer viatge realitzat amb els respectius sectors termals, explorant també noves línies per continuar en aquest àmbit.   

Si les mesures de la pandèmia ho permeten, es va acordar que una delegació de Saint-Paul-lès-Dax visiti Caldes el proper mes d’octubre, durant la possible Festa Major.

Finalment es va determinar crear comissions de treball per tirar endavant tots els projectes que s’havien exposat, posant, també, especial atenció en l’any 2022, quan se celebraran els 10 anys de relació entre les dues viles termals.

Breu història de l'agermanament

Saint-Paul-lés-Dax va descobrir l'aigua termal ara fa uns 30 anys, de manera casual. Aquesta descoberta va significar la transformació total de la vila de prop de 14.000 habitants situada a la regió d'Aquitania (departament de Les Landes). El poble s'ha convertit en un centre termal de referència, que combina les propietats curatives de l'aigua termal amb espais d'oci urbà i oci en els entorns naturals del voltant del llac de Christus.

La seva joventut, pel que fa al fet termal, els va animar a iniciar un projecte d'agermanament amb un poble amb més experiència, i Caldes de Montbui va ser la població elegida. La coincidència d'objectius i l'entesa que de seguida es va donar durant les trobades institucionals i de diferents sectors socials van propiciar la formalització d'aquesta unió l’any 2012.

http://www.st-paul-les-dax.fr/saintpaul

 

 

Darrera actualització: 19.03.2021 | 12:48