Tret de sortida de la 9a edició del Curs d’Acollida que ofereix l’Ajuntament a les persones nouvingudes

Dilluns, 22 de novembre de 2021 a les 10:30

Un total de 18 persones arribades d’altres països participen a la nova edició del Curs de Coneixement de la Societat Catalana organitzat per la regidoria de Nova Ciutadania pels nous veïns i veïnes

Aquest dilluns 22 de novembre s’ha inaugurat oficialment la 9a edició del “Curs de Coneixement de la Societat Catalana i el seu marc jurídic”. Es tracta d’una formació que ofereix el Servei de Primera Acollida de l’Ajuntament a les persones estrangeres que han arribat els últims mesos a Caldes de Montbui. El curs, organitzat des de la regidoria de Nova Ciutadania, té com a objectiu fer una presentació de la realitat catalana i del municipi als nous veïns i veïnes. En aquest sentit, s’aborden diferents aspectes que tenen a veure directament amb el seu dia a dia.

En aquesta edició del curs hi participen 18 ciutadans que han arribat d’Hondures, Cuba, Colòmbia, Mèxic, El Salvador, Rússia, Brasil i l’Equador. Precisament, la regidora de Nova Ciutadania, Ángeles Llive, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda als participants.

El curs està organitzat en 5 sessions que es duran a terme fins el 25 de novembre a la Sala de Cuines de l’Espai Can Rius. Aquesta formació és gratuïta i la duen a terme els tècnics municipals de diferents àrees. El curs te com a objectiu promoure l’autonomia i la igualtat d’oportunitats a les persones estrangeres que arriben al municipi. Paral·lelament, és una de les tres formacions necessàries (a banda dels coneixements de llengua i del mercat de treball) per a poder obtenir el Certificat d’Acollida que ofereix la Generalitat de Catalunya als nouvinguts.

Un curs per conèixer el municipi, les normatives vigents i els serveis públics

La primera de les sessions, que es va dur a terme el passat 18 de novembre, es va dedicar a parlar dels drets i deures de la ciutadania en el context local, així com també a fer una aproximació a la normativa legal vigent en matèria de seguretat i estrangeria. Durant les diferents sessions, també es parlarà de les normatives en el món laboral, en matèria de salut pública i medi ambient. De la mateixa manera, el curs també permet presentar tot el catàleg de serveis públics que hi ha disponibles des de l’Ajuntament. Així, també permet als participants conèixer millor Caldes, el seu patrimoni i la història del municipi amb una visita guiada que se’ls ofereix pels indrets més emblemàtics de la localitat.

Darrera actualització: 22.11.2021 | 10:36