Tractament de les alzines de la plaça de la Font del Lleó

Dilluns, 4 de febrer de 2019 a les 00:00

Una alzina, que mostra signes d’estrès adaptatiu, rebrà tractament d’esporga i aplicació d’aminoàcids. Les altres dues no mostren símptomes, però rebran aminoàcids de forma preventiva

En motiu de les obres de la plaça de la Font del Lleó, la passada tardor es van plantar a la plaça 3 alzines exemplars procedents de recuperació, és a dir, alzines de bosc que han estat com a mínim un any i mig en viver i en contenidor.

Normalment, tots els arbres que es planten en carrers i zones verdes a les nostres ciutats tenen un cert temps d'adaptació al nou espai que els pot suposar un gran estrès. Amb arbres de recuperació, els temps d'adaptació són més prolongats i és força freqüent que s’hagin de fer tractaments per ajudar-los. Són arbres de perímetre gran i tenen una implantació lenta i amb un cert risc de ser baixa.

Actualment hi ha una alzina que comença a presentar importants símptomes d'estrès i des de els serveis tècnics s'ha establert un tractament per intentar ajudar aquest exemplar a establir-se en el lloc. El tractament consisteix en realitzar l'esporga de totes les branques joves de l'arbre i l'aplicació d'aminoàcids durant un mes i mig. S'esporga l'arbre perquè dediqui tots els seus esforços en establir primer el sistema radicular i per tenir l'energia suficient, també aportada per aminoàcids, per brotar aquesta primavera.

A les altres dues alzines de la plaça plantades al mateix temps només se'ls realitzarà un tractament preventiu, també amb aminoàcids, per ajudar a la brotada primaveral.

Cal destacar que aquest tipus de tractaments amb aquests arbres exemplars entren dins la normalitat. Tot i que el tractament no és cap garantia d'èxit, les alzines són espècies molt resistents i poden tenir suficient capacitat de resposta i de millora del seu estat. Per això s’espera que amb el tractament prescrit l’alzina afectada es recuperi.


 

Darrera actualització: 04.02.2019 | 13:13