Tornen les audicions a l’Escola Municipal de Música Joan Valls

Dimecres, 8 de febrer de 2023 a les 00:00

Després de dos anys de restriccions a causa de la pandèmia, l’EMM Joan Valls ha recuperat les audicions de febrer amb el format habitual, barrejant alumnes de diferents instruments i fent que toquin entre ells per fer unes audicions més lluïdes

Les audicions, que s’han celebrat la setmana del 30 de gener a 3 de febrer, han consistit en diferents sessions diaries en les que s’ha pogut conèixer i escoltar l´ampli ventall d´instruments que es poden estudiar a l´Escola Municipal de Música Joan Valls: flauta travessera, flauta de bec, traverso, clarinet, oboè, piano, guitarra, bateria, saxo, violí, viola i violoncel. També s’han fet audicions de cant clàssic i modern, una disciplina que també s’ofereix a l’EMM.

Les audicions, a més de possibilitar l’assistència a “concerts” d’alumnes, on es poden escoltar duets, trios, combos, suposen una eina d’aprenentage més, ja que permeten que els alumnes més petits s’emmirallin amb els més grans, en un cicle d’aprenentatge continu.

D’aquesta setmana d’audicions, se’n pot veure un tast a les xarxes de l’escola @emmjoanvalls

L’EMM Joan Valls organitza cada any dues audicions, una al febrer i una altra al juny. Al febrer es barregen instruments per tal que alumnes d´un mateix nivell s´escoltin entre ells independentment de l´instrument que toquen  i al juny les audicions són per instruments, de manera que l’alumnat més petit d´un instrument pot sentir l’alumnat més gran.

A banda de permetre que l’alumnat s’escolti a sí mateix, les audicions són una manera d’acostumar l’alumnat a tocar en públic. A les audicions hi poden assistir tant alumnes com familiars.

Des de l’EMM Joan Valls s’encoratja a alumnat a anar més enllà de la pràctica de l’instrument i assisitir a concerts i seguir la cultura musical, ja que “la música és el millor remei per l`ànima!!!!”

Darrera actualització: 08.02.2023 | 10:49

Imatges