Torna la Festa Major amb una seixantena d’actes programats del 8 al 12 d’octubre i la participació d’una trentena d’entitats

Dilluns, 27 de setembre de 2021 a les 20:30

La primera Festa Major en pandèmia prioritza les activitats de cultura popular i centralitza les activitats al parc de Can Rius i la pl. de la Font del Lleó per facilitar el control d’aforament

El programa s’adapta als canvis imposats per l’evolució de la pandèmia i preveu la reserva d’entrades, a través de Caldescultura.cat i de Thermalia, per poder accedir a la majoria dels actes

 

La Festa Major 2021, la primera que es celebrarà després de l’aturada obligada per la pandèmia, té una seixantena d’activitats programades entre el 8 i el 12 d’octubre. Un programa d’actes que prioritza la cultura popular i que, per això, compta amb la col·laboració i la participació d’una trentena d’entitats de Caldes de Montbui. A més, també s’ha inclòs en la programació artistes que formen part del cens cultural calderí.

Aquesta edició s’ha hagut de reinventar i s’ha organitzant tenint en compte les restriccions de control de la Covid-19 que hi ha vigents actualment. Per això, s’han centralitzat la majoria dels actes en dos escenaris principals. D’una banda, la porxada, que s’instal·larà al parc de Can Rius. D’altra banda, l’escenari que s’ubicarà a la plaça de la Font del Lleó. S’ha optat per aquestes dues ubicacions perquè, per les seves característiques, són espais que permeten controlar fàcilment l’accés i l’aforament dels diferents actes. Però, més enllà d’aquests dos escenaris, hi ha també programades activitats en altres punts del municipi. A banda dels actes programats, també s’instal·laran les tradicionals atraccions de fira al barri del Bugarai.

L'alcalde Isidre Pineda presenta el cartell i els programa de la Festa Major 2021. 

La regidora de Cultura, Laia Cuscó, destaca les principals novetats de la Festa major 2021.

Siscu Cerdà, relacions públiques dels Castellers de Caldes de Montbui parla del retorn de l'entitat a l'activitat pública durant la Festa Major 2021.

Un programa actualitzat en tot moment

L’organització de la Festa Major ha previst un programa que sigui fàcilment alterable per adaptar-lo a possibles canvis en les mesures de contenció de la pandèmia. D’aquesta manera, es manté l’equilibri entre la festa i la seguretat sanitària. Amb aquest objectiu, se centralitzarà tota la informació de canvis i modificacions a les xarxes socials i a la pàgina web de Caldescultura.cat. Tot i això, s’ha optat per fer una edició impresa del programa molt limitada per arribar als col·lectius que no tinguin accés a les noves tecnologies.

Una cinquantena d’actes

El tret de sortida de la Festa Major serà el divendres 8 d’octubre al vespre i anirà a càrrec de les colles de cultura popular i tradicional de Caldes de Montbui. Un inici de festa que completarà el Ball de Diables amb una Tronada inicial. La cultura popular també serà la protagonista de l’acte final de Festa Major.

Pel que fa als concerts, se n’han programat per tots els públics. Així, actuaran formacions com The Sey Sisters, The Tyets, Porto Bello, l’Orquestra Maravella o La Vella Dixieland. Quim Masferrer portarà l’espectacle “La bona gent” a l’escenari de la plaça de la Font del Lleó, l’espectacle familiar “El monstre dels colors”, la proposta teatral “Improshow” i el grup Ultramar serà l’encarregat del concert d’Havaneres.

Tot plegat, amb activitats esportives com la 10a edició de La Milla Urbana, el 9e Trofeu La Llamborda, activitats tradicionals com el versots, la ballada de gegants i de sardanes, la Festa Gran a càrrec de la Coordinadora de Gent Gran.

Reserva d’entrades

Precisament, per poder controlar i respectar els aforaments autoritzats, serà necessari reservar les entrades per poder accedir als actes. La majoria de les entrades són gratuïtes però, en algunes activitats, s’ha optat per fixar un preu simbòlic d’1 euro per evitar l’absentisme i que quedin places desocupades. D’aquesta manera, des de l’organització es vol limitar al màxim que hi hagi ciutadans que no poden gaudir de les activitats mentre d’altres, que han reservat l’entrada, no assisteixen als actes. Les entrades es podran reservar a partir del divendres 1 d’octubre a les 10 h a la web de Caldescultura.cat.

També s’ha habilitat un servei d’acompanyament per la reserva d’entrades per aquelles persones que no disposin d’accés a Internet. Els interessats en reservar entrades es poden dirigir al Museu Thermalia en l’horari habitual d’aquest equipament i allà els ajudaran en tot el procés. Durant la Festa Major el Museu Thermalia també estarà obert d’11 a 14 i de 17 a 20 h.

Un cartell de Festa Major amb seients reservats

El cartell d’aquest any de Festa Major està inspirat en l’impacte que la pandèmia tindrà en les activitats. D’una banda, en la centralització de bona part dels actes en dos espais, la plaça de la Font del Lleó i el parc de Can Rius. Però d’altra banda, també en l’obligació d’estar assegut i disposar d’entrada reservada. Per això, el cartell està protagonitzat pels arcs que identifiquen cada un d’aquests dos espais i pels seients que hi haurà en cada un d’aquests escenaris.

Les barraques seran terrasses

Les tradicionals barraques de Festa Major també s’adaptaran a les restriccions imposades per la pandèmia. Per això, aquest any es reconverteixen en terrasses per la prohibició de consumir a les barres. Les terrasses, gestionades pel Club Natació Caldes, els Castellers de Caldes i el Club Hoquei Caldes, s’instal·laran al Parc de Can Rius, i hi haurà taules i cadires per controlar l’aforament en tot moment.

Darrera actualització: 28.09.2021 | 09:33