Tània Verge es troba amb La Forca en el marc de l’Escaldàrium

Dilluns, 11 de juliol de 2022 a les 13:30

Autoritats de la Generalitat de Catalunya entren en contacte amb els aspectes més destacats de l’Escaldàrium: el caràcter reivindicatiu i feminista d’”El Judici” i la festa única al territori del foc i l’aigua

Tània Verge, consellera d’Igualtat i Feminismes, va assistir divendres a la representació de La Forca del judici de les dones acusades de bruixeria. La consellera va poder viure en persona aquesta performance que denuncia i condemna els feminicidis del segle XVII i que se suma a les múltiples accions que lidera Caldes de Montbui per no deixar caure en l’oblit crims i actes contra les dones de tots els temps.

Verge va poder compartir amb les membres de l’associació els objectius del projecte que lideren en una trobada que es va celebrar divendres, just abans del judici, amb les cinc dones que formen La Forca (Alba Mayol, Marta Pastor, Laura Urgarte, Rosa Calderon i Victoria Paggliano), amb l’alcalde Isidre Pineda, amb el regidor d’Escaldàrium, Pep Busquets, i amb la cinquena tinenta d’alcaldia i regidora d’Igualtat, Àngeles Llive.

De la trobada va sorgir la possibilitat d’obrir l’experiència calderina a la resta de territori i posar en comú experiències similars d’altres “bruixes” d’altres pobles catalans.

Prèvia a aquesta trobada, la consellera va tenir l’oportunitat de trobar-se, berenar i parlar amb les famílies de la Mentoria (projecte d'acollida i de prevenció adreçat als infants i joves nouvinguts que acaben de ser reagrupats), que aquella mateixa tarda celebraven una trobada d’estiu.

El delegat territorial de Cultura assisteix a l’Escaldàrium

Dissabte a la nit també hi va haver representació del govern català a través de delegat territorial de Cultura a Barcelona, Andreu Felip, a qui l’alcaldia i la regidoria de la festa van poder traslladar el seu interès perquè la Generalitat reconegui el valor d’aquesta festa singular i única.

Darrera actualització: 12.07.2022 | 09:46