Suspès el Mercat de l’Olla per prevenció del contagi del coronavirus

Dimecres, 11 de març de 2020 a les 12:00

L’Ajuntament de Caldes de Montbui suspèn el Mercat de l’Olla, així com diferents activitats obertes a la ciutadania previstes per als propers dies, seguint les recomanacions emeses aquest matí per la Generalitat de Catalunya

 

Roda de premsa a càrrec de l'alcalde, Isidre Pineda, amb la regidora de Turisme, Carme Germà i el regidor d'Educació, Pep Busquets

L’Ajuntament de Caldes de Montbui anuncia la suspensió del Mercat de l’Olla per prevenció del contagi del coronavirus i d’acord amb les recomanacions derivades de l’activació de la fase d’alerta confirmada aquest matí pel Comitè Tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per emergències associades a malalties transmissibles emergents d'alt risc.

En atenció a les noves directius de les autoritats catalanes, l’Ajuntament ordena per als propers 15 dies:  

-       Es mantenen oberts tots els serveis i equipaments municipals

-       Se suspenen activitats com xerrades, fires, inauguracions i altres activitats de caràcter lúdic i cultural organitzades per l’Ajuntament de Caldes de Montbui i es remet a les entitats privades a les directrius sobre activitats col·lectives:

o    Suspendre activitats col·lectives en espais tancats o oberts amb més de 1000 persones

o    Les activitats organitzades amb aforaments inferiors es podran dur a terme si es limita l’assistència a un 1/3 de l’aforament per garantir les distàncies mínimes.

-       Totes les activitats esportives es faran a porta tancada, excepte en el cas d’acompanyants d’esportistes menors d’edat.

 

En paral·lel, l’Ajuntament segueix atent a l’evolució de les directrius de les autoritats sanitàries, així com de la instrucció específica a les administracions públiques anunciada pel president Joaquim Torra durant la roda de premsa posterior a la trobada Comitè Tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per emergències associades a malalties transmissibles emergents d'alt risc que s’està celebrant aquest matí.

El Mercat de l’Olla

Hores abans de l’activació de la fase d’alerta del Pla PROCICAT per una malaltia emergent, el l’Ajuntament de Caldes havia acordat suspendre el Mercat amb voluntat de col·laborar en la contenció del contagi, així com de garantir la traçabilitat i, en cas de detectar-se un cas, poder saber amb precisió amb qui ha estat aquesta persona els dies anteriors.

El Mercat de l’Olla és una de les principals convocatòries gastronòmiques i turístiques del municipi termal que atrau uns 20.000 visitants provinents d’arreu concentrats al centre històric entre parades artesanes, activitats culturals, esportives i familiars i propostes gastronòmiques relacionades amb l’aigua termal.

L’Ajuntament ha suspès totes les activitats del programa, inclosos concerts i inauguracions d’exposicions. Es mantenen, en canvi els plats estrella dels restaurants inspirats en el Mercat de l’Olla, atès que les mesures recomanades no alteren el funcionament d’establiments del sector turístic local.

Darrera actualització: 11.03.2020 | 18:12