Sis ajuntaments vallesans constitueixen l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes

Dimecres, 11 de juny de 2014 a les 12:03

Els municipis de Caldes de Montbui, La Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sentmenat i Santa Perpètua de Mogoda han constituït l' Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC).

L'entitat neix amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament empresarial, la indústria i la creació d’ocupació a les sis localitats. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia presideix la nova associació durant el primer any, segons s'ha acordat en l'acte de constitució que s'ha celebrat aquest dimarts 10 de juny, a la Sala de Plens del consistori perpetuenc. La presidència serà rotatòria entre els alcaldes i alcaldesses dels municipis que formen l'entitat.

A l'acte hi ha assistit en qualitat d'alcalde accidental de Caldes, en Vicenç Personat acompanyat de la regidora de Treball Pilar Aznar i el regidor de Promoció Econòmica Josep Ramon Marañés.

L'eix de la riera de Caldes, a cavall entre el Vallès Occidental i Oriental, agrupa un total de 87.000 habitants, 42.000 llocs de treball, i 32 polígons d’activitat econòmica amb més de 3.000 empreses i més de 400 activitats d'alta intensitat tecnològica. La presència d'importants empreses de transport i logística i la ubicació a l'extrem sud de l'eix de la Central Integrada de Mercaderies (CIM) del Vallès i de la projectada Central intermodal de La Llagosta, completen una estructura empresarial amb grans potencialitats.

Els plens municipals de les sis localitats han aprovat per unanimitat els estatuts d'aquesta associació que té com a finalitat la protecció i la promoció dels interessos comuns dels municipis que en formen part i el desenvolupament de les competències municipals del territori.

Els sis ajuntaments vallesans es marquen com a objectius prioritaris posar en valor el potencial de desenvolupament de l'àmbit territorial; donar impuls a les qüestions d'interès comú i promoure les actuacions i serveis que contribueixin al desenvolupament econòmic i al foment de l'ocupació en aquest àmbit territorial.

 

Santa Perpètua de Mogoda, 10 de juny de 2014 

Darrera actualització: 12.06.2014 | 13:09