S’instal•la l’estructura dels futurs habitatges joves

Dimarts, 25 d'octubre de 2022 a les 00:00

La instal·lació dels contenidors que conformen l’estructura dels nous habitatges joves s’està fent aquesta setmana i dona pas a la construcció “in situ” d’aquests pisos  dissenyats i construïts de forma no convencional, més ràpida i sostenible

Aquest dilluns ha començat el trasllat i la instal·lació en el terreny on han d’anar ubicats els nous habitatges joves de Caldes de Montbui dels contenidors que conformen l’estructura d’aquests nous pisos. Una operació a la que hi han assistit l’alcalde Isidre Pineda i el regidor d’Urbanisme i Habitatge Jordi Martín.

Des de fa uns mesos, els contenidors marítims que constitueixen la base estructural dels nous immobles s’han estat transformant en una nau del polígon de la Borda, per adequar-los al nou ús. Mentrestant, el terreny que ha d’acollir els nous pisos joves, situat a l’Avd. Josep Fontcuberta, entre els carrers Granollers i Manolo Hugué (davant de la plaça Romà Martí) també s’ha anat transformant amb la retirada d’arbres i l’execució dels treballs preparatoris amb la construcció dels fonaments on avui s’hi han començat a assentar els contenidors amb l’estructura ja adequada per al nou ús com a habitatges.

L’operació de trasllat dels contenidors ja transformats des del polígon La Borda fins el terreny s’està fent amb camions i grues de grans dimensions i es preveu que duri fins dimecres. Mentre duren els treballs de trasllat, el trànsit de l’Avd. Josep Fontcuberta està parcialment restringit en sentit nord I es dóna pas alternatiu als vehicles que hi circulen.

La instal·lació dels contenidors que conformen l’estructura dels nous habitatges joves en el terreny on s’ubiquen els nous pisos donarà pas a la construcció “in situ” on es faran els acabats tant dels habitatges com de l’edifici i l’adequació de l’entorn exterior.

Es preveu que les obres finalitzin durant el primer trimestres del 2023.

Habitatges innovadors i més sostenibles

La nova construcció combina al 50% la reutilització de contenidors marítims amb l´ús de fusta tractada tant per a la cobertura dels contenidors com per a la construcció de forjats de fusta entre els contenidors. Aquesta fòrmula permet una construcció més ràpida i més sostenible que la convencional de formigó, i s’adequa als standars de casa pasiva, on s’han tingut en compte la mida i la situació de les finestres, els aillaments i els sistemes de ventilació i climatització per tal de reduir el consum d’energia a gairebe zero.

Així, els nous habitatges, redueixen la petjada de carboni ja que redueixen la demanda energètica perquè l’habitatge està ben orientat, ben aillat, disposa de lluernàries d’acord amb les necessitats i de sistemes de ventilació creuada.

El projecte d’aquests Habitatges Joves de Caldes preveu la construcció de 8 habitatges de 40m2 en un terreny de 296m2 i amb una distribució per nivells: 2 habitatges en planta baixa, tres en un primer nivell i tres més en un segon nivell. Cada habitatge comptarà amb 40 metres quadrats repartits entre una sala oberta amb cuina i menjador, una habitació doble, un vestidor i un bany. L’edifici, que disposarà d’un espai comunitari polivalent obert a un jardí exterior i a l’espai públic, serà accessible per a les persones amb tot tipus de mobilitat. Pel que fa als habitatges n’hi haurà un d’especialment adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

Procés participatiu

El projecte de disseny de l’edifici, fet per l’estudi d’arquitectura Straddle3, incorpora algunes de les propostes sorgides del procés participatiu que es va dur a terme entre el 2020 i el 2021 i en el que van participar tant funcionaris de les oficines d’habitatge i participació de l’ajuntament com veïnat i joves de Caldes, que en definitiva és el col·lectiu que habitarà finalment aquest edifici d’habitatge públic.

Adjudicació dels habitatges

Tot i que ja hi ha un centenar de preinscripcions de joves, el procés per a la presentació de sol·licituds es manté obert i l’adjudicació dels habitatges es regirà per unes bases que es troben en procés de redacció i que han de marcar els criteris d’adjudicació en base a la qualificació d’aquests habitatges com a HPO.


 

 

 

 

 


 


 


 


 


 

Darrera actualització: 26.10.2022 | 12:22