S’incrementa la neteja i la desinfecció viària

Divendres, 27 de març de 2020 a les 15:25

Mentre duri la pandèmia, es fa desinfecció de dilluns a dissabte al matí a diverses zones del municipi com els exteriors del Centre de Salut, l'estació d'Autobusos i les entrades de les grans superficies comercials

Les tasques de desinfecció es porten a terme diariament, de dilluns a divendres i els dissabte al mati, a les zones que envolten el Centre d’Atenció Primària (CAP), l’Estació d’Autobusos, i les entrades dels centres comercials Caprabo i Mercadona, a més de tot un recooregut setmanal pels carrers on hi ha establiiments oberts.

La neteja viària s’ha incrementat de freqüència i s’ha reforçat amb una hidronetejadora

L’empresa Gestió Municipal de Serveis SA, que té assumits, entre d’altres, la neteja de la via pública i els serveis de recollida de deixalles, ha pres les següents mesures en relació amb la crisi sanitària:

  • S'ha augmentat la neteja exterior de contenidors amb una hidronetejadora. S'ha passat dels dos dies habituals a cinc dies per setmana i s'ha reforçat el servei d'hidronetejadora dels carrers de major concurrència de gent com ara l’avinguda de Pi i Maragall i del carrer de Montserrat.

  • S'ha creat un equip especial d'hidronetejadora de les zones de major afluència com poden ser supermercats, petit comerç obert, bancs, farmàcies, CAP i parada de BUS.

  • S'ha suspès el servei de recollida de trastos i mobles vells a domicili fins que duri el confinament.

  • El servei de Recollida de Deixalles de la fracció resta i orgànica funciona al 100%, inclòs el Porta a Porta de les urbanitzacions.

  • Es manté la recollida d'animals morts quan sigui necessari.

A les llars on hi ha un contagi de COVID-19, no s’ha de reciclar, sinó llençar tot al rebuig

L’empresa de recollida de deixalles fa una crida a la ciutadania perquè col·labori el màxim possible en la gestió de residus seguint les indicacions següents:

  • Evitar dipositar mobles i trastos vells al carrer. Cal mantenir-los a casa mentre durin les mesures excepcionals fins al restabliment del servei. Si es generen residus que no es poden llençar als contenidors ordinaris del carrer, com olis domèstics, piles, ferralla, etc., cal mantenir-los emmagatzemats a casa fins que reobrin la deixalleria.

  • Evitar deixar residus fora dels contenidors i llençar els residus als contenidors de recollida selectiva corresponent.

  • Reduir al màxim la fracció de rebuig i evitar al màxim l'ús de plàstics d'un sol ús.

  • Es recomana també que es redueixi al màxim la generació de residus amb estratègies com ara la compra responsable

  • Si a casa hi ha un contagi de COVID-19, llenceu totes les escombraries al contenidor gris de rebuig (no recicleu)


 

Darrera actualització: 27.03.2020 | 15:26

Imatges

Brigada de neteja viària