S’inaugura el Teatre del Centre de Caldes, la nova sala de l’Ateneu Democràtic i Progressista

Dilluns, 5 de febrer de 2024 a les 00:00

Les obres de rehabilitació han suposat una inversió de més d’un milió d’euros, que han estat finançats per l’Ajuntament de Caldes de Montbui, la Generalitat de Catalunya i el propi Centre

Amb gairebé 160 anys d’història, el Centre, que actualment acull i promou entitats, seccions i esdeveniments culturals de tota mena essent un dels referents calderins en l'àmbit social, artístic i cultural, aposta ara per una col·laboració estreta amb l’Ajuntament de Caldes per poder programar espectacles, cinema i activitats familiars.

Amb la reobertura del nou teatre, que disposa d’un aforament per a 200 persones, l’Ateneu Democràtic i Progressista vol contribuir a ampliar i diversificar l'oferta cultural de Caldes de Montbui amb propostes teatrals, musicals, cinematogràfiques i conferències, a més de donar suport a les entitats i projectes culturals del municipi, tant professionals com amateurs.

La inversió municipal ha estat de més de 400.000€ en 9 anys

Les obres de rehabilitació vinculades a la nova sala del Teatre del Centre han suposat una inversió de més d’un milió i mig d’euros, dels quals l’Ajuntament de Caldes de Montbui n’ha aportat 422.898€ entre els anys 2015 i 2022. La inversió més forta ha estat els anys 2021 i 2022, amb 125.000€ cada any, mentre que el 2016, 2017, 2018, 2019 i 2020 l’aportació municipal ha estat de 25.000€ cada any. El 2015 el consistori va fer una inversió inicial de 47.898€.

Un cap de setmana inaugural

La inauguració del nou teatre va tenir lloc divendres 2 de febrer a la tarda, en un acte en el que hi van intervenir l’alcalde de Caldes, Isidre Pineda; el director dels Serveis Territorials de Cultura a Barcelona, Andreu Felip; el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Emilio Cordero; la secretària de la Junta Directiva de la Federació d’Ateneus de Catalunya, Pilar Firmas, i el president del Centre, Jaume Pieres.

També divendres es va inaugurar una exposició retrospectiva que fa un repàs per anys de cultura i arts escèniques al teatre del Centre, en una mostra, que es podrà visitar fins el 22 de febrer a l’Altell del Centre.

Les jornades inaugurals s’han completat amb la preestrena, el dissabte 3 de febrer, de la comèdia “He mort el pop” de Lluís-Anton Baulenas, amb una nova producció -dirigida per Marc Vilavella i amb Marc Sambola com a creador musical- d'Apunta Teatre, El Malda i la Federació d'Ateneus de Catalunya en el marc de l'Any Guimerà.

Darrera actualització: 06.02.2024 | 12:53