S’ha inaugurat la 11ena edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans impulsat, entre d’altres, per Caldes

Dimarts, 18 de maig de 2021 a les 14:45

Avui s’ha inaugurat la 11ena edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, impulsat per una trentena de municipis, entre els quals Caldes de Montbui  

Aquest dimarts 18 de maig s’ha inaugurat oficialment la 11ª edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans. L’acte, que ha tingut lloc a Sant Boi de Llobregat, ha comptat amb la intervenció de l’alcalde i president del Fons Català de Cooperació, Isidre Pineda.

L’edició d’aquest 2021 comptarà amb la participació de 14 reconeguts defensors i defensores dels drets humans i està dedicada a la defensa de la terra i del medi ambient, però amb un especial èmfasi també en la defensa dels drets de les persones migrades i refugiades, el dret a la pau, els drets de les dones i del col·lectiu LGTBIQ+.

Com a conseqüència de les restriccions imposades per la pandèmia, aquesta edició serà completament virtual i durant tot l’any es duran a terme activitats de sensibilització, visibilització i incidència política i social, amb l’objectiu de per donar a conèixer la tasca que realitzen els activistes convidats. Uns actes que també han de servir per conscienciar als veïns dels 27 municipis participants sobre la importància de la defensa dels drets humans i el suport internacional a les seves lluites.

Els impulsors es comprometen a ampliar el suport als defensors dels drets humans

Els 27 municipis participants a aquesta edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans s’han compromès en una declaració institucional a mantenir i a ampliar les polítiques públiques de suport als defensors i defensores de drets humans a escala local i global, en solidaritat amb el compromís d’aquestes persones per promoure i protegir els drets humans des de la no violència, i en rebuig a les amenaces, persecució i assassinats que pateixen.

Actualment, el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans compte amb el suport de Barberà del Vallès, Begues, Caldes de Montbui, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues, Gavà, Girona, Granollers, Mataró, Molins de Rei, Mollet del Vallès, Prat de Llobregat, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès, Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Reus, Rubí, Terrassa, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Caldes se suma al projecte l’any 2018

L’Ajuntament de Caldes de Montbui es va afegir l’any 2018 a aquest projecte impulsat conjuntament pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau, que compta amb la participació d’altres institucions i entitats. Durant aquests anys, mentre la pandèmia ho ha fet possible, diversos activistes han visitat el municipi per compartir les seves experiències amb els ciutadans.

 

Darrera actualització: 18.05.2021 | 14:48