S’aturen les obres de construcció d’un nou carril en sentit nord a la C-59, des de la rotonda de Palau

Dimarts, 24 de març de 2020 a les 11:00

Les obres de construcció d'un nou carril a la C-59 en sentit nord, a l'alçada de la rotonda de Palau Solità i Plegamans, s'aturen a partir de dimecres 25 de març en virtut del Decret Llei 7/2020

L’article 6 del Decret Llei 7/2020 del 17 de març de mesures urgents en matèria de contractació pública, de salut i gestió de residus sanitaris, de transparència, de transport públic i en matèria tributària i econòmica decreta la suspensió dels contractes d’obra i serveis o assistències vinculades contractats per l’Admnistració de la Generalitat o el seu sector públic.

El Decret Llei és vigent des del mateix dia 17 de març, però alguns dels seus articles, entre ells el 6, entren en vigor el 25 de març. Per això, aquest dimarts 25 ha estat el darrer dia de feina de l’empresa que realitza els treballs en aquesta via.

Recordem que els treballs consistien en «la millora de la capacitat de la rotonda mitjançant la construcció d’un carril segregat que doni continuïtat a la circulació dels vehicles de la carretera C-59 en direcció a Caldes de Montbui, sense necessitat d’entrar a la rotonda. D’aquesta manera, el giratori quedarà alliberat de bona part del trànsit que registra actualment».

Les obres, que compten amb un pressupost de 711.000 euros, tenien durada prevista de quatre mesos, però s’han hagut d’aturar en la seva recta final per l’aplicació del Decret Llei 7/2020 del 17 de març que ha estat motivat per l’Estat d’Alarma decretat pel govern Espanyol el passat 14 de març per la pandèmia del coronavirus, i hores d’ara no se sap quan es podran reprendre.

Les obres de construcció del nou vial van començar el 2 de desembre del 2019

El nom del projecte és “Millora de la capacitat de la rotonda a la carretera C-59, PK 10+240. Tram: Palau-solità i Plegamans” i el seu objectiu donar solució als col·lapses diaris a la rotonda de Palau-solità i Plegamans, en les hores punta d’anada i tornada i que afecten al veïnat de Caldes de Montbui i poblacions properes.

El projecte, que pretén donar resposta a una de les reivindicacions fetes pel municipi al govern català, es va treure a licitació el maig del 2019 des del Departament de Territori i Sostenibilitat i es va adjudicar abans de l’estiu. El 18 de novembre es va signar el contracte amb l’empresa adjudicatària, es van iniciar els treballs topogràfics i el 2 de desembre van començar les obres.

El treballs consisteixen en la construcció d’un carril segregat que ha de permetre als vehicles que circulen pel tram de la variant de Palau-solità i Plegamans de la C-59 seguir en direcció a Caldes sense haver d’entrar a la rotonda. Això repercutirà en una major fluïdesa en el trànsit en els dos sentits: per als que ja no s’hauran d’aturar en anar direcció nord i pels que no hauran de cedir el pas de tant trànsit en circular direcció Barcelona.


 

 


 

Darrera actualització: 24.03.2020 | 12:37