Santa Margarida i els Monjos, destí de la caminada “A cent cap als cent” d’aquest mes d’abril

Dimecres, 6 d'abril de 2022 a les 12:40

Aquest dimecres 6 d’abril un grup de persones de Caldes de més de 60 anys, ha visitat el municipi de Santa Margarida i els Monjos, a l’Alt Penedès, en el marc del programa "A cent cap als cent" 

Una trentena de calderins i calderines, d'entre 60 i 75 anys d’edat, han gaudit aquest dimecres d'una nova caminada del programa “A cent cap als cent” de la Diputació de Barcelona. El destí ha estat Santa Margarida i els Monjos, municipi situat al sud-est de la comarca de l’Alt Penedès i travessat pel riu Foix. Es troba a una distància de 50 km equidistant entre Barcelona i Tarragona i és travessat per importants vies de comunicació que han afavorit el desenvolupament de l’activitat industrial i un elevat creixement residencial. Tot i això, el municipi manté un equilibri entre la plana i la muntanya, i gaudeix d’una climatologia i una vegetació típicament mediterrània. Bona part de la zona muntanyosa, unes 1.000 hectàrees aproximadament, es troben dins l’espai natural protegit del Parc del Foix.

La caminada, de 6’5 Km. i poc més de 3 hores de durada, ha començat al Castell de Penyafort de Santa Margarida i els Monjos, ha transcorregut pel Parc del Foix en un itinerari senyalitzat, i ha finalitzat al Castell de Castellet, al municipi de Castellet i la Gornal. El conjunt de persones participants en aquesta caminada ha estat d’unes 120 entre els 4 municipis que integren el programa (Caldes de Montbui, Pineda de Mar, Vilafranca del Penedès i Santa Margarida i els Monjos).

"A cent cap als cent" és un programa del cicle de passejades adreçades a la gent gran que pertany al Programa esportiu local d'activitats d'esport, salut i qualitat de vida de la Diputació de Barcelona.En el marc d'aquest cicle la Diputació de Barcelona i ajuntaments de la província, com el de Caldes de Montbui, conviden a les persones a partir de 60 anys a participar d’aquesta iniciativa que promou l'intercanvi entre municipis i que fomenta l'afició a les caminades, així com les relacions interpersonals en un ambient natural adaptable a les necessitats de cada participant.

Aquesta és la quarta sortida que fa el grup durant la temporada 2021/2022 i abans de la festa de cloenda prevista pel mes de juny. La primera caminada es va fer a Pineda de Mar el passat 1 de desembre, la segona va ser a Vilafranca del Penedès el 26 de gener. i la tercera va ser el 6 d'abril a Santa Margarida i els Monjos. La caminada d'avui a Caldes de Montbui estava prevista pel passat 9 de març, però es va haver d'anul·lar a causa de la pluja.


 

Darrera actualització: 19.04.2022 | 12:33

Imatges