Saint-Paul-lès-Dax lliura la Medalla d’Honor de la Ciutat a Caldes de Montbui

Dilluns, 18 de juliol de 2022 a les 00:00

La vila calderina i la vila francesa de Saint-Paul-lès-Dax celebren 10 anys d’agermanament i reafirmen la voluntat dels dos pobles per mantenir els vincles en un acte celebrat el 14 de juliol

Aquest juliol ha viatjat a Saint-Paul-lès-Dax una comitiva calderina formada per l’alcalde, Isidre Pineda, la primera tinenta d’alcaldia i regidora d’Europa i Projecció Exterior, Núria Carné, els regidors David Través i Carme Germà, i membres de l’associació calderina Amics d’Europa, per tal participar en les celebracions amb motiu del desè aniversari de l’agermanament entre les dues viles.

El poble francès ha aprofitat la celebració de la Festa Nacional de França, el 14 de juliol, per convidar a les autoritats calderines a renovar la firma de l’agermanament i del compromís dels dos pobles per mantenir els vincles i l’entesa que s’han anat reforçant a llarg de la darrera dècada.

Durant la cerimònia oficial, l’alcalde Saint-Paul-lès-Dax, Julien Bazus, ha lliurat la Medalla de la Ciutat a l’alcalde Pineda, considerat convidat d’honor de l’acte i s’ha signat el document oficial de renovació de l’agermanament. La comitiva d’autoritats catalanes i franceses també ha inaugurat un espai amb rosers de roses grogues i vermelles, en al·lusió a la senyera i a la llegenda catalana de Sant Jordi i en homenatge a la unió de les dues viles.

D’altra banda, Caldes ha participat en l’ofrena floral amb motiu del 14 de juliol a França, dia en el qual es commemora la Presa de la Bastilla i l’inici de la Revolució francesa.

10 anys de projecte europeu comú

Caldes de Montbui i Saint-Paul-lès-Dax van celebrar l’acte oficial d’agermanament el maig de l’any 2012 a la vila francesa i l’octubre del mateix any a la vila catalana. Des de la societat civil, l’entitats Amics d’Europa, presidida per Pau León, ha estat l’encarregada de reforçar els vincles entre les dues poblacions. Això, sumat a la iniciativa institucional, ha afavorit un espai de relació i creixement dels dos municipis que ha permès l’intercanvi i la col·laboració en diferents àmbits: social, cultural, polític, formatiu, esportiu, etc.

Un dels projectes més recents és la posada en contacte el cicle de Termalisme de l’Institut Manolo Hugué amb els coneixements i l’experiència francesa en l’ús dels tractaments dins el sistema de salut públic francès. També aquest any ha sorgit l’oportunitat de treballar en futurs intercanvis amb les associacions de bombers de les dues localitats i amb entitats esportives locals.

Saint Paul lès Dax és una població francesa situada a la regió d’Aquitania (Landas) que comparteix amb Caldes de Montbui la condició de vila termal. El municipi gaudeix d’una situació privilegiada en mig de paratges naturals protegits, a la vora dreta del llac Adour i a pocs kilòmetres de l’Atlàntic i dels Pirineus.

Darrera actualització: 18.07.2022 | 13:47