Reobertura de les escoles bressol municipals, a partir del dia 15 de juny i fins al 15 de juliol

Dijous, 11 de juny de 2020 a les 12:44

Les escoles bressol municipals obriran les seves portes a partir del 15 de juny i fins al 15 de juliol a les famílies que hagin manifestat la seva intenció de portar els seus infants. Consulteu les mesures de seguretat en el pla de reobertura fet per les escoles a www.caldesdemontbui.cat

El Departament d’Educació de la Generalitat, autoritat competent en matèria educativa a Catalunya, d’acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries, ha autoritzat l’obertura de les llars d’infants a partir de l’inici de la Fase 2 de la desescalada, sempre que es garanteixi el compliment de les mesures de prevenció sanitàries i d’higiene.

L’obertura de les escoles bressol municipals es farà efectiva a partir del 15 de juny i fins al 15 de juliol per a les famílies que hagin manifestat la seva voluntat de portar el seus infants. El servei que oferiran les escoles serà el següent:

 • Inici de l’atenció presencial als infants a partir del dia 8 de juny i fins al 15 de juliol de 2020

 • Horari únic de 9 a 13 h, amb entrades i sortides esglaonades

 • Sense servei de menjador ni acollida

 • Per a infants nascuts els anys 2017 i l 2018

 • En grups estables de 5 infants

Seguint les instruccions per a l’organització de l’obertura dels centre educatius s’han establert una sèrie de mesures de seguretat que s’han recollit en un pla d’obetura elaborat per les dues escoles bressol municipals.

Les principals mesures de protecció que s’estableixen són:

 1. Es faran grups estables de màxim 5 infants

 2. Rentat de mans sistemàtic dels infants i del personal educador.

 3. Distanciament físic, amb entrades i sortides esglaonades per grups d’edat, en intervals de 15-20 minuts per evitar aglomeracions. L’acompanyament dels infants a l’escola el farà una única persona. El pare,  mare o persona que acompanyi l’infant no podrà accedir a l’interior del recinte escolar. Una educadora sortirà a rebre i acollir l’infant.

 4. Utilització de joguines que es puguin rentar i desinfectar amb facilitat.  S’intentarà disposar de joguines d’ús exclusiu pel grup estable de 5 infants o d’ús individual.

 1. Es substituiran tovallons i tovalloles de roba per material equivalents de paper. 

 1. El personal farà servir roba i calçat d’ús exclusiu per al centre.  Els infants s’hauran de treure les sabates i canviar-les per uns mitjons o unes sabates d’ús exclusiu per a l’aula/estança que ja estiguin al centre. 

 1. Utilització de mascaretes per part de les educadores quan no es pugui mantenir la distància, ja sigui entre les persones adultes o amb els infants.


 

Consulteu el pla d’obertura, en el document adjunt, on es concreta l’aplicació d’aquestes mesures i l’organització del servei la realitat d’espais i el personal educatiu de cada escola i al nombre d’infants que hi assisteixin.

L’Ajuntament recorda a les famílies que hagin manifestat la voluntat de portar els infants que han de fer arribar a l’escola, a través d’un correu electrònic, la declaració responsable degudament emplenada i signada.


 

EBM Gegant del Pi: ebgegantpi@caldesdemontbui.cat

EMB La Lluna: eblalluna@caldesdemontbui.cat

 


 

Perfils i/o etiquetes d’interès:

#escolabressol

#infants

Darrera actualització: 11.06.2020 | 12:47