Reconeixement als joves mediadors de pati

Dilluns, 11 de juny de 2018 a les 14:00

Els infants de l’Escola Montbui dels cursos de 4t a 6è de primària han participat, de nou, en el projecte de mediadors de pati coordinat pel Servei de Mediació de l’Ajuntament de Caldes de Montbui

Els mediadors de pati dels cursos de 4t a 6è de primària de l’Escola Montbui han rebut avui un diploma de reconeixement per la seva implicació de mans de Maria Pilar Aznar, regidora d’Acció Social i Participació Ciutadana i Voluntariat; Isidre Pineda, regidor de Cultura i Patrimoni; Esperança Abad, cap d’estudis, i Eva Sala, responsable del Servei de Mediació de l’Ajuntament.

El mediador és una figura pensada per ajudar a solucionar possibles conflictes que es donen entre els petits en les hores d’esbarjo dins de l’escola. Ja fa 3 anys que des de l’Ajuntament i l’Escola Montbui es va impulsar aquest projecte de Mediadors de Pati.

Els alumnes que desenvoluparan la tasca, a principi de curs realitzen un taller per aprendre les eines i les habilitats bàsiques per mediar. El taller el realitza el Servei de Mediació de l’Ajuntament de Caldes de Montbui, el qual fa un seguiment durant tot l’any creant espais de supervisió i millora.

Enguany la majoria d’alumnes han volgut ser mediadors de pati, per aquest motiu, aquest curs els mediadors eren novells. Han estat alumnes amb una gran predisposició, curiositat i amb moltes ganes d’aprendre. Aquests alumnes han assimilat les eines i habilitats mediadores, i han ajudat a la resta d’alumnes de l’escola en la gestió dels conflictes que han aparegut al llarg del curs.

Els mediadors de patis es reparteixen en tants patis com hi ha a l’escola amb la finalitat de que en cada pati hi hagi dos mediadors. Segons el pati, hi apareixen uns conflictes o uns altres. Per exemple en el pati dels nens de P-3, P-4 i P-5 els conflictes bàsicament són les pales que utilitzen per a jugar amb la sorra. Els mediadors acaben jugant amb els infants i els ensenyen formes de jugar sense pegar-se tot utilitzant el diàleg. En la resta de patis els conflictes bàsicament són donats pel joc com el futbol o la relació i la comunicació entre ells.

Els mediadors consideren que ha estat una experiència molt favorable i la majoria d’ells repetiria el proper any.

Amb aquest projecte s’impulsa el diàleg, la cooperació i la responsabilitat de cada alumne en el manteniment d’un clima pacífic a l’escola, tot acceptant les diferències sense voler canviar a les persones ni a les seves idees. És un aprenentatge en la gestió dels conflictes d’una forma dialogant, utilitzant l’empatia i l’assertivitat en tot moment.

 

Darrera actualització: 12.06.2018 | 10:59