Recomanacions de prevenció de la COVID-19 en la festivitat de Tots Sants

Divendres, 16 d'octubre de 2020 a les 08:47

Davant la proximitat de la festivitat de Tots Sants els dies 31 d’octubre i 1 de novembre, el PROCICAT ha establert unes recomanacions per celebrar la festa amb seguretat i compliment les mesures i restriccions per la COVID-19. Consulteu-les als canals habituals de comunicació de l’Ajuntament.

Protecció Civil de la Generalitat ha presentat les principals recomanacions per tal de celebrar la castanyada i la diada de Tots Sants, els dies 31 d’octubre i 1 de novembre, amb seguretat i complint amb totes les mesures i restriccions per la COVID-19.

Les recomanacions afecten, d’una banda la celebració de la Castanyada i Halloween a la tarda-nit del 31 d’octubre, i de l’altra la visita als cementiris el dia 1 de novembre per retre el tradicional culte als difunts.

A nivell general, cal tenir en compte el marc normatiu actual que prohibeix les trobades i reunions de més de 6 persones tret que siguin convivents, tant en l’àmbit públic com privat; la prohibició de fumar a la via pública i espais a l’aire lliure si no es pot respectar la distància interpersonal de 2 metres, i, finalment, l’ús obligat de la mascareta.

Recomanacions en la celebració de la Castanyada

Per establir les recomanacions de seguretat durant la celebració de la Castanyada cal tenir en compte el principal marc normatiu que afecta les celebracions en general que, a banda del que s’ha esmentat anteriorment, és el següent:

 • No es poden fer festes, ni revetlles amb ball i queda prohibit el consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública i a la resta d'espais oberts al públic (“botellón”). Es recomana celebrar aquesta festa en família, en grups reduïts (màxim 6 persones, tret que tots siguin convivents). Cal mantenir les distàncies, evitar el contacte físic i fer servir la mascareta, sobretot si es tracta d’espais reduïts i de trobades amb persones amb les quals no s’ha tingut contacte habitual en els últims dies. Es recomana mantenir la ventilació dels espais de reunió.

 • Cal complir sempre amb la distància interpersonal d’1,5 m. També s’ha de complir entre taules en activitats de restauració. Les taules han de ser per a 6 persones com a màxim, tret que totes siguin convivents.

 • Per a l’elaboració de panellets, cal fer-los respectant els grups de convivència estable definits en els plans sectorials. Abans de començar la preparació i durant l’elaboració cal rentar-se correctament les mans amb aigua i sabó tantes vegades com sigui necessari i dur mascareta. No s’han de compartir productes ni estris si els grups no són convivents. Un cop els panellets estiguin cuits, es recomana cobrir-los o embolicar-los per evitar qualsevol contaminació externa i evitar tocar-los amb les mans. Cal seguir les mesures d’higiene i preparació d’aliments de Canal Salut que trobareu a la pàgina Higiene, conservació i preparació d'aliments.

 • No es pot fer l’activitat de “truc o tracte” per la qual els nens i nenes van disfressats casa per casa per demanar llaminadures.

 • No es poden fer els passatges del terror esporàdics si no és només amb els grups de convivència estable o en grups de 6 persones com a màxim (comptant actors i participants).

 • Cal recordar que una màscara d’una disfressa no substitueix una mascareta de protecció.

 • Es poden habilitar parades de venda al carrer de castanyes i panellets complint totes les mesures de seguretat (mascareta, distàncies interpersonals, dispensadors de gel hidroalcohòlic, senyalització, vigilància...)

 

Cal aplicar els plans sectorial de l’activitat comercial i la restauració que podeu trobar a la pàgina Plans sectorials per fer front a la COVID-19.

 

Recomanacions en els cementiris

 • Cal aplicar un control de l’aforament en els cementiris de manera que l’ocupació respecti sempre el màxim d’una persona per cada 2,5 m2.

 • Cal establir entrades i sortides diferenciades sempre que sigui possible i establir recorreguts de manera que les persones no es trobin en sentits oposats, respectant sempre la distància interpersonal d’1,5 m.

 • És obligatori l’ús de mascareta en tot moment excepte per a persones que n’estiguin exemptes per motius de salut. Els infants menors de 6 anys també n’estan exempts. Cal evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca amb les mans.

 • Cal adoptar mesures de neteja i desinfecció periòdica adequades a la intensitat d’ús de les instal·lacions i al nombre d’usuaris amb especial atenció a les zones i espais d’ús comú.

 • Les persones podran acostar-se a dipositar flors en els nínxols mantenint les mesures d’higiene i respectant sempre la distància interpersonal entre no convivents. Per fer-ho, es recomana l’ús de desinfectant hidroalcohòlic abans i després de l’ofrena.

 • Els cementiris hauran de disposar de papereres, si és possible amb pedal i tapa, per dipositar-hi residus,així com dispensadors de gel hidroalcohòlic en llocs accessibles i visibles.

 • En els cementiris grans cal establir un aforament màxim de 2.000 persones alhora o bé establir sectors de com a màxim 2.000 persones.

 • No es pot menjar ni beure als cementiris.

 • Es recomana als usuaris limitar el temps d’estada al cementiri i també limitar l’ús de bancs i seients que hi pugui haver. Es recomana ampliar els horaris d’obertura sempre que sigui possible per distribuir l’afluència.

 • En el cas d’utilitzar les escales mòbils per accedir als nínxols, les persones que les facin servir s’hauran de posar gel hidroalcohòlic abans i després d’utilitzar-les.

 

 

Perfils i/o etiquetes d’interès:

@interiorcat

@emergenciescat

@112

#TotsSants

#Covid19

#Procicat

#castanyada

 

Darrera actualització: 16.10.2020 | 12:24