Recollida porta per porta a més de 1550 llars calderines

Dijous, 4 de desembre de 2014 a les 13:17

L'Ajuntament amplia el servei de recollida de residus porta per porta a tres barris més (Can Valls, Torre Negrell i La Font dels Enamorats), amb la qual cosa ja funciona a set barris i 1.555 habitatges

Els barris de Can Valls, Torre Negrell i La Font dels Enamorats afegeixen més de 1000 habitatges al sistema de recollida de deixalles porta per porta que ja funcionava a unes 500 llars del municipi.

L'any 2010 va començar la implantació del porta per porta a Caldes de Montbui, a la urbanització Els Saulons (206 habitatges). L'any 2011 l'Ajuntament va estendre l'experiència a tres urbanitzacions més donats els bons resultats d'aquest model de recollida selectiva: Els Lledoners (80 habitatges), Can Maspons (186 habitatges) i Can Regassol (56 habitatges). I el desembre de 2014 s'han afegit 430 habitatges de Can Valls, 207 de Torre Negrell i 390 de La Font dels Enamorats.

Amb aquesta última ampliació, els sistema de recollida porta per porta funciona a totes les urbanitzacions de la vila excepte al Farell, el barri més allunyat i de més difícil accés per als camions.

La suma dels habitatges que hi participen suposa implicar a més del 23% de les famílies calderines en un sistema que potencia la recollida selectiva i que permet assolir percentatges de reciclatge d'entre el 65 i el 95% de les deixalles generades en una unitat familiar.

El porta per porta ha demostrat ser un model d'èxit en moltes poblacions catalanes i, en general, ha afavorit la gestió responsable dels residus domèstics i una major comoditat per a l’usuari.

A Caldes de Montbui la recollida selectiva ha passat del 37% l'any 2010 al 41,4% l'any 2013, una millora en els hàbits de gestió dels residus de la ciutadania que s'atribueix, entre altres, al porta per porta en part dels barris.

Amb tot, el municipi segueix portant el 58,6% de les deixalles que genera a l’abocador, quantitat que continua sent massa significativa i que cal continuar reduint fins aconseguir una gestió dels residus responsable i sostenible.

L'ampliació ha estat presentada en roda de premsa a càrrec de Jaume Mauri, regidor d'Espai Públic i Sostenibilitat.

Eficiència i comoditat
El servei porta per porta consisteix en deixar les bosses de rebuig i d’orgànica a la porta de casa, en els dies i hores establerts. Per a l’usuari augmenta la comoditat, però cal que faci una correcta separació dels residus. En cas contrari, les bosses no es recullen.

Pel que fa a la resta de fraccions (vidre, cartró i paper i envasos), els veïns els han de continuar portant als contenidors verds, blaus i grocs que té el barri. I els residus especials i les restes de poda s’han de continuar portant a la deixalleria.

Darrera actualització: 04.12.2014 | 13:18