Quatre matins dedicats al compromís escolar amb la mobilitat sostenible

Divendres, 27 de setembre de 2019 a les 00:00

Les quatre escoles de Caldes de Montbui han participat en les cercaviles de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. L’última ha tingut lloc avui, dia de mobilitzacions contra el canvi climàtic

L’Escola Pia, l’Escola El Farell, l’Escola El Calderí i l’Escola Montbui han participat aquesta setmana en les cercaviles de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que cada any proposa l’Ajuntament de Caldes de Montbui. Unes 200 persones han participat en cada una de les cercaviles convocades entre dimarts i divendres i amenitzades pel grup musical La Torna.

La primera va ser per a l’alumnat de la Pia, la segona per a l’alumnat del Calderí, la tercera pel del Farell i la quarta ha estat avui, per al Montbui. La darrera cercavila coincideix amb la convocatòria de vaga mundial que ha fet Fridays for Future i les concentracions que es fan a diferents ajuntaments, entre ells el de Caldes de Montbui (a les 12 h, a la plaça de la Font del Lleó).

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Caldes de Montbui

Com cada any per aquestes dates, Catalunya celebra la Setmana Europea de la Mobilitat que te l’objectiu de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Un any més, l’Ajuntament de Caldes de Montbui s’ha adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat que anima a alumnes i familiars a moure’s de forma més sostenible i saludable i participar en les Cercaviles Escolars, una forma divertida i engrescadora d’abordar l’educació en mobilitat, i, especialment aquest any que el lema és «Camina amb nosaltres!», d’arribar a l’escola caminant.

Calendari de les cercaviles

Totes les cercaviles han començat a les 9.30 h i han estat amenitzades pel grup d’animació musical La Torna, amb música i amb missatges per conscienciar de la importància d’anar a peu, tant per la salut de les persones com per la salut del planeta, i ha encoratjat als participants a agafar l’hàbit d’anar caminant a l’escola i a fer-ho de manera segura, passant pels passos de vianants quan s’han de creuar carrers i demanant ajut als agents de la Policia Local si es troben amb alguna incidència o necessitat.

Les dates, horaris i punt de trobada de les cercaviles que queden són:

- dimarts 24 de setembre, cercavila de l’Escola Pia

- dimecres 25 de setembre, cercavila d’El Calderí

- dijous 26 de setembre, cercavila de l’Escola El Farell,

- divendres 27 de setembre, cercavila de l’Escola Montbui,

D'un temps ençà, la regidoria d’Espais Públics i Mobilitat ha estat treballant intensament amb la idea de facilitar i fer més segurs, autònoms i agradables els desplaçaments per Caldes. En aquest sentit es van crear els camins escolars, uns itineraris flexibles, accessibles i de traçat senzill pel desplaçament a peu dels nens i nenes. Enguany, també, s’han portat a terme actuacions en les voreres que contribueixen a fer-les més accessibles i segures als vianants, especialment als infants.

Més informació sobre la Setmana de la Mobilitat a Catalunya: http://territori.gencat.cat/ca/03_infraestructures_i_mobilitat/sem/

Darrera actualització: 27.09.2019 | 12:14