Quarta trobada de la Xarxa Local Escola Nova 21 Vallès Oriental

Dijous, 28 de desembre de 2017 a les 11:00

7 representants dels 5 centres que formen part de la secció Vallès Oriental Oest de la Xarxa Local Escola Nova 21 es van trobar el 12 de desembre per seguir avançant cap a l’educació del futur www.escolanova21.cat

La Xarxa Local Escola Nova 21 Vallès Oriental Oest, que dinamitza l’Ajuntament de Caldes de Montbui i en la qual hi ha representats cinc centres vallesans, va celebrar dimecres 12 de desembre la seva quarta trobada, la segona d’aquest curs, a l’Escola Jaume Balmes de Sant Feliu de Codines.

En aquesta reunió, hi van participar 7 representants dels equips directius i/o impulsors que en formen part: Escola Montbui, Escola Pia Caldes de Caldes de Montbui, Secció d'Institut La Sínia de Parets del Vallès, Escola Jaume Balmes de Sant Feliu de Codines i Institut El Vern de Lliçà de Vall.

Aquesta sessió d’avaluació i seguiment va servir per aprofundir sobre el significat, característiques i funcions d’un centre educatiu. També es van analitzar l’estat i implantació dels principis fonamentals en els quals es basa aquest projecte participatiu, comú i continu com és la Xarxa Local d’Escola Nova 21.


 

Xarxa Local d’Escola Nova 21 Vallès Oriental

Aquest projecte educatiu del Vallès Oriental Oest està dinamitzat des de l’Ajuntament de Caldes de Montbui i compta amb una tasca continuada dels centres adscrits. Després de quatre sessions, les accions a projectar es fonamenten en 4 eixos:

1. El marc d’escola avançada: Propòsit. Pràctiques. Avaluació. Organització.

2. Visió d’un centre educatiu.

3. Espirals d’indagació (introducció a la metodologia).

4. Accions que l’equip impulsor pot promoure dins del centre educatiu.

Durant el curs, els centres continuaran el procés de reflexió iniciat envers el propòsit de sensibilització de la comunitat educativa i la necessitat del canvi educatiu. També es té previst aprofundir en el coneixement del marc d’escola avançada que planteja el programa Escola Nova 21, amb la finalitat de crear una nova visió de centre a través d'un procés participatiu amb la comunitat educativa. A més, es treballarà per tal de disposar d’un pla estratègic per implementar totes les accions prioritàries a través d’una comissió de seguiment.

 

La propera trobada de la Xarxa Local d’Escola Nova 21 està prevista pel 26 de febrer a l’Escola Pia de Caldes de Montbui.

Podeu trobar tota la informació i actualitzacions del projecte a l’enllaç adjunt.

 

Darrera actualització: 28.12.2017 | 10:45