“Proci & Cat” és el ninot de Carnestoltes fet pel Taller d’Art que cremarà enguany

Dimecres, 10 de febrer de 2021 a les 11:10

Les professores del Taller d’Art Municipal Manolo Hugué construeixen el “Proci & Cat”, el ninot de carnestoltes que cremarà dissabte. Podreu seguir la crema en directe des d’instagram @AjCaldesMontbui, a les 13:30 h

Cristina Arañó, directora del Taller d'Art Municipal Manolo Hugué

Quim Dasquens, dissenyador del cartell de Carnestoltes 2021

Enguany, el Taller d’Art Municipal Manolo Hugué s’ha hagut d’adaptar a les mesures de seguretat preses en motiu de la Covid-19. A falta d’alumnes, la tasca de la confecció del ninot de Carnestoltes ha recaigut en les pròpies professores de l’equipament municipal. Així ho ha explicat la seva directora, en roda de premsa, Cristina Arañó, acompanyada del dissenyador del cartell de Carnestoltes 2021, Quim Dasquens.

Com ja és tradició a Caldes de Montbui des de l’any 92, per Carnestoltes, l’alumnat del Taller d’Art construeix un ninot gegant inspirat en personatges històrics, fantàstics o d’actualitat, amb la finalitat de ser cremat al final de la rua. La Dona Blava, el gegant Gulliver, el ninot contra el consum, contra la guerra, l’especulació, la Medusa, en Donald Trump... són alguns dels ninots realitzats per infants i joves del Taller al llarg d’aquests anys.

Degut a les mesures de restricció d’activitats pel control de la Covid-19 i el tancament de les activitats extraescolars, per primera vegada, les autores úniques de l’obra han estat les professores. Yolanda Molina, Genoveva Sans, Rosa Permanyer, Mercè Julià i Cristina Arañó, han construït un ninot adaptat a les necessitats d’aquest any.

El ninot s’instal•larà al parc de Can Rius, on és farà el concert de Carnestoltes (entrades exhaurides). Les famílies assistents a l’activitat es podran fer fotografies amb “Proci & Cat”, motiu pel qual s’ha optat per una estructura més petita, de 2,5 metres. Habitualment els ninots de Carnestoltes del Taller d’Art medeixen mínim 5 metres perquè es puguin veure bé amb grans aglomeracions de públic.

El ninot està inspirat en l’amistat i la necessitat de les persones de tornar-se a ajuntar, per aquest motiu s’han confeccionat 2 ninots en un. Sense gènere, fet de material propici per la crema, amb colors alegres i estètica estiuenca, el ninot batejat com “Proci & Cat” se situarà a en un espai destinat a photocall durant el concert.

Cap a les 13:30 h del migdia, un cop acabat el concert, es cremarà el ninot i la crema es podrà veure en directe per l’Instagram de l’Ajuntament, @AjCaldesMontbui.

Disseny del cartell de Carnestoltes

El disseny del cartell de Carnestoltes d’enguany ha estat confeccionat per Quim Dasquens. El cartell mostra dos dels elements que representen aquesta època de pandèmia en la que ens trobem, els guants i la mascareta, disposats com una cara amb antifaç acompanyada d’un fons arlequinat que evoca les disfresses de Carnestoltes.  

Darrera actualització: 10.02.2021 | 11:24