Primera Descoberta de l'entorn de Punts d’Informació Turística

Divendres, 19 de maig de 2023 a les 00:00

Caldes de Montbui ha participat a la primera trobada comarcal de descoberta de l’entorn de Punts d’Informació Turística que ha tingut lloc aquesta setmana a Santa Eulàlia de Ronçana

La primera descoberta de l’entorn d’aquest any dels Punts d’Informació Turística s’ha celebrat aquest dimarts a Santa Eulàlia de Ronçana, on els municipis participants han estat rebuts al Punt d’Informació Turística de Santa Eulàlia situat al Centre Cívic La Fàbrica per l’alcalde Francesc Bonet, la tècnica dels Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona i l’equip del Servei de Turisme del Consell Comarcal.

Caldes participa de les trobades com a municipi adherit al programa que té com objectiu proporcionar un seguit d’accions a seguir durant l’any a aquells establiments públics i/o privats que tinguin contacte amb visitants, usuaris o turistes, Les activitats programades, que formen part dels requisits per obtenir la distinció de Punt d’Informació Turística 2023, s’agrupen en Formació en matèria de Turisme i Descoberta de l’Entorn.

La primera activitat programada en matèria de Formació en Turisme es va fer precisament a Caldes de Montbui el passat mes de març i va incloure una visita guiada al centre històric del municipi, amb especial èmfasi en la gestió turística.

En aquesta primera Descoberta de l’entorn de l’any, les persones assistents han conegut de primera mà les característiques de Santa Eulàlia de Ronçana, un territori que s’esmerça en trobar l’equilibri entre el turisme i la vida del municipi, posant en valor especialment la pagesia i la producció local. En aquest sentit i per potenciar el sector agroalimentari tant del municipi com del territori, Santa Eulàlia organitza anualment 3 esdeveniments destacats: la Fira del Tomàquet, la Fira de la Pagesia i Lliga’t a la Terra .Les participants a la trobada també han visitat l’empresa Segway Green Tours, de guies de rutes sostenibles i el Mas Sampera, que ofereix una gran extensió d’espígol i elabora diferents productes a partir d’aquesta planta aromàtica.

La sortida ha evidenciat la importància de treballar i potenciar les iniciatives sostenibles fomentant la proximitat trobant el punt d’equilibri de l’entorn natural amb l’activitat turística en el territori, la mostra és que forces empreses de les presents també participen en el programa de BIOSPHERE.

A la comarca la Xarxa de Punts d’Informació Turística està formada per Oficines de Turisme, Biblioteques, Allotjaments ( hotels, turisme rural, habitatge d’ús turístic, B&B), Restaurants, Centres Cívics, Museu, Empreses d’Activitats Turístiques, Comerços i Ajuntaments. En el cas de Caldes de Montbui, estan adherits a aquest programa Thermalia. Museu i Oficina de Turisme, i la Biblioteca Municipal.

La propera sortida de Descoberta de l’entorn del Programa de Punts d’Informació Turística està prevista pel mes d’octubre 2023 i per aquelles empreses i/o ens públics que no han pogut assistir a la sortida del mes de maig hi ha la possibilitat d’assistir hi, donat que un dels compromisos anuals per formar part del programa és que assisteixin almenys a una sortida anual més a una formació en l’àmbit de turisme. La formació es pot fer a partir de les càpsules autoconsumibles en format online.

 

Darrera actualització: 19.05.2023 | 14:41

Imatges