Primer homenatge a una veïna centenària post pandèmia

Dimarts, 6 de setembre de 2022 a les 00:00

La veïna de Caldes de Montbui, Francisca Masclans Millan, celebra 100 anys acompanyada de l’alcalde, Isidre Pineda, i la regidora de Gent Gran Activa, Núria Carné

La Francisca Masclans Millan, qui ha fet 100 anys el passat 4 de setembre, ha estat la primera veïna centenària de Caldes de Montbui que rep un homenatge institucional des de l’esclat de la pandèmia. L’alcalde, Isidre Pineda, i la regidora de Gent Gran Activa, Núria Carné, l’han visitat al seu domicili i han compartit amb ella i amb membres de la seva família la celebració per un segle de vida, records i experiències.

Tradicionalment, l’Ajuntament convida les famílies calderines a sumar-se a aquest homenatge adreçat a veïns i veïnes centenàries, que consisteix en rebre unes flors i la visita de les autoritats institucionals de la vila. La voluntat d’aquesta iniciativa, com ha passat amb la Francisca, és escoltar testimonis d’un segle de la nostra història recent i fer visibles les persones de més edat del municipi.  

Aquesta acció se suma al seguit de projectes del consistori calderí basats en criteris d’envelliment actiu i d’inclusió i participació de les persones grans en tots els àmbits de la vida comunitària.

La crida es va desactivar durant els anys més intensos de pandèmia i es va tornar a reactivar fa uns mesos, un cop la situació sanitària relacionada amb la Covid-19 va recuperar la normalitat.

Les persones que vulguin compartir aquesta celebració poden posar-se en contacte amb Alcaldia, trucant al telèfon 93 862 70 27 o bé adreçant un correu electrònic a alcaldia@caldesdemontbui.cat.

 

Darrera actualització: 06.09.2022 | 18:55