“Presos Polítics a l’Espanya contemporània” inauguració virtual, visita presencial

Dilluns, 8 de juny de 2020 a les 14:50

El Museu Thermalia ha tornat a obrir portes amb l'exposició "Presos Polítics a l'Espanya contemporània" de Santiago Sierra que va quedar suspesa pel confinament i que s'havia d'inaugurar el passat mes de març

El Museu Thermalia s’ha posat de nou en marxa amb l’exposició “Presos Polítics a l’Espanya contemporània” que s’havia d’inaugurar justament quan es va decretar el confinament, el 13 de març.

La mostra, que es podrà visitar de forma presencial fins el 25 de juny, es va inaugurar virtualment el passat divendres dia 5, amb les intervencions de l’alcalde Isidre Pineda, la regidora de Turisme i Termalisme Carme Germà, la directora del Museu Anna Monleón, el senador d’ERC Bernat Picornell i Jaume Maspons en representació del Grup de Suport a Raül Romeva, entitat que juntament amb Free Romeva han portat l’exposició a Caldes de Montbui.

Thermalia, museu adaptat per fer possible una visita saludable i segura

L’acte inaugural de l’exposició, que es pot visionar a l’enllaç d’aquesta noticia, va començar amb la presentació per part de la directora Anna Monleón que va recordar que en la situació actual de «nova normalitat» el Museu Thermalia ha estat catalogat i posicionat com a museu adaptat per fer possible una visita saludable i segura. Tant l’alcalde Isidre Pineda com la regidora Carme Germà van expressar la seva satisfacció pel fet que Caldes aculli aquesta exposició i que finalment, es pugui inaugurar.

“Presos Polítics a l’Espanya contemporània” una exposició prohibida a Arco

L’exposició, que va estar prohibida i retirada de la Fira Arco de Madrid el febrer del 2018, correspon a Santiago Sierra (Madrid, 1966), artista vinculat a l’anomenat «art polític», que recupera i actualitza estratègies pròpies del minimalisme, de l’art conceptual i de la performance dels anys 70 i que va guanyar popularitat precisament arran de la prohibició d’aquesta exposició que inclou 24 fotografies pixelades que representen 74 persones, artistes, sindicalistes, polítics i independentistes de l’àmbit català com Oriol Junqueres, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

L’acte d’inauguració, que també inclou un petit vídeo de la mostra, es va tancar amb intervencions posteriors a la presentació de la mateixa com la de l’artista i treballadora del museu Helena Pielias que es reconeix fan de l’artista Santiago Sierra i la de l’exalcalde Jordi Solé que explica que en la seva etapa d’eurodiputat va intentar portar l’exposició al Parlament Europeu i que l’òrgan competent no la va autoritzar amb l’argument que podria provocar polèmica al Parlament. Solé ha recordat que generar polèmica és també una de les funcions de l’art i s’ha mostrat satisfet de poder veure a Caldes aquesta exposició.

La mostra es podrà visitar al Museu Thermalia fins al 25 de juny en horaris de divendres a dissabtes de 18 h a 20 h i els diumenges de 12 h a 14 h. Les visites, que de moment són gratuïtes, es faran amb un aforament màxim de 10 persones, amb mascareta i mantenint la distància de segurerat.

Darrera actualització: 08.06.2020 | 15:00