Presentació del nou Web de Sant Sebastià de Montmajor

Dimecres, 5 de març de 2014

Es presenta el nou web de Sant Sebastià de Montmajor, en el marc de l’estratègia de promoció turística de Caldes. http://www.santsebastia.cat/inici/

L’alcalde Jordi Solé, el regidor de Promoció Turística Isidre Pineda i Anna Moreno, alcaldessa de la pedania de Sant Sebastià de Montmajor van presentar ahir el nou web; que vol aprofitar les possibilitats d’Internet i les noves tecnologies per donar a conèixer la singularitat del indret.

El Web recull tota la informació d’interès per als visitants sobre els atractius i els serveis turístics de la pedania. El seu disseny és coherent amb l’estil i la identitat visual del portal de turisme de Caldes: www.visiteucaldes.cat amb el que està perfectament connectat i enllaçat. A més, permet una integració de continguts multimèdia com el vídeo promocional i la viralitat a través de les Xarxes Socials.

S’ha volgut destacar els 6 elements que centren l’atractiu turístic de la pedania:

El Poble: L’extensió de Sant Sebastià de Montmajor va més enllà del que sembla, a primera vista, quan s’arriba per diversos camins a la seva església romànica. Els nuclis de cases del poble es troben disposats i agrupats sobre tres petits turons, els tres serrats, que es poden recórrer seguint els seus camins, vorejant els seus boscos.

La seva història: Sant Sebastià de Montmajor remunta prop de mil anys en la història. És l’exemple de sagrera medieval més ben conservat del país. El seu nucli de població es va formar al voltant de l’església de Sant Sebastià, en una vall al peu de la muntanya del Farell. Se’n té constància documental des del 1065 i es coneix que l’any 1098, aquest alou pertanyia al monestir de Sant Cugat. És una de tantes parcel•les de terra que van ser donades a l’ordre de Sant Benet en què, beneficiades pels acords de pau i treva, s’hi van poder establir petits nuclis de població. A principis del segle XII, Sant Sebastià va ser donat a l’església de Caldes de Montbui i no va ser fins ben entrat el segle XIX que fou declarada parròquia independent. L’estructura i la forma del poble ha canviat poc al llarg dels anys. Especialment el nucli de cases més properes a l’església, al serrat de dalt, que conformen per la seva disposició l’únic carrer del poble.

L’Església Romànica: Al centre de Sant Sebastià de Montmajor s’hi troba una bellíssima església romànica, de l’església de Sant Sebastià del segle XI perfectament conservada.

Pintures al fresc de Vila Arrufat: A l’interior de l’església romànica de Sant Sebastià, a l’absis, poden admirar-s’hi les pintures al fresc d’Antoni Vila Arrufat fetes entre 1945 i 1950. Vila Arrufat va pintar aquests frescos amb un procés inventat per ell per tal de millorar la qualitat i la lluminositat dels pigments en el fresc tradicional. Tot plegat va configurar una obra “d’un gran valor artístic, reconeguda per historiadors i crítics d’art”.

L’Entorn: Sant Sebastià de Montmajor està situat en una vall entre les muntanyes del Farell i els cingles de Sant Sadurní de Gallifa. S’hi pot arribar per diversos camins i corriols des de Caldes de Montbui, Sant Lloenç de Savall, Sentmenat i Castellar del Vallès. La vall conserva tot l’encant de la natura verge, viscuda com es feia abans de la industrialització, en un entorn que permet la quietud i la cerca de certa solitud. Ofereix un entorn únic per al senderisme, l’esport i, alhora, el contacte amb un nucli de població de prop de mil anys d’història, amb un nucli de cases que envolten una església romànica del s. XI que conformen la sagrera més ben conservada del país.

Senderisme: Per conèixer els camins de l’entorn de Sant Sebastià, cap al Farell, Gallifa, per fer a peu, en bicicleta o en vehicles a motor. Des de cada racó del llogarret es poden seguir els camins cap als cims propers, travessant camps, boscos, valls i fonts delicioses.

A més, el web anirà descobrint al visitant els esdeveniments més destacats de la pedania

Darrera actualització: 5.03.2014 | 16:33