Passejada saludable per Mediona

Dimecres, 17 de gener de 2018 a les 00:00

Aquest matí, la colla de caminaires calderina del Cicle de passejades de la gent gran està visitant els entorns de Mediona

Una cinquantena de caminaires calderins està fent avui la segona passejada del curs 2017/2018, que els ha portat a conèixer els entorns de Mediona (Alt Penedès). Els fa vent, però el passeig el grup està descobrint paratges de gran bellesa i la caminada està anant segons el previst.

Aquest curs, Caldes de Montbui comparteix grup amb Martorell (caminada del 29 de novembre de l’any passat), Mediona (caminada del 17 de gener) i Manresa (caminada del 14 de febrer). Les colles caminaires de les quatre poblacions passejaran pels entorns de la vila termal el 21 de març. I la cloenda del “Cicle de passejades de la gent gran” es farà els dies 16 i 17 de maig, a la població veïna de Palau-solità i Plegamans

Enguany el programa compta amb un total de 67 municipis i Caldes de Montbui és fidel a la convocatòria des del curs 2003/2004. Actualment, els calderins acostumen a fer un grup estable d’uns 55 caminaires.

Envelliment actiu

El Cicle de passejades adreçades a la gent gran forma part del Programa esportiu local d'activitats d'esport, salut i qualitat de vida, que Esports de la Diputació impulsa des de l'any 2001. Els seus objectius són fomentar l'afició entre la gent gran de realitzar caminades amb regularitat, motivar l'aprenentatge i l'intercanvi de coneixements en relació al món natural i incrementar les relacions interpersonals i de grup en un ambient natural i adaptat a les seves necessitats.

Caldes de Montbui forma part d'aquest intercanvi des de l'any 2003. En els darrers cursos, la participació dels caminaires de la vila termal ha estat molt regular i sempre s'ha comptat amb un grup força homogeni de 55 persones de mitjana.

Aquest programa de la Diputació de Barcelona es basa en diverses passejades que han d’estar totalment adaptades a les possibilitats i les necessitats del col·lectiu de gent gran; per tant, són suaus i assequibles. Majoritàriament han de discórrer per pistes forestals o camins de muntanya, reduint el màxim possible els trams urbans. Generalment, s’inicien sobre les 10 del matí i finalitzen cap a les 4 de la tarda. Es camina un total aproximat de 3 o 4 hores, i durant el recorregut es van realitzant diverses parades. Les distàncies a recórrer no poden ser superiors als 8 quilòmetres, però tampoc inferiors als 6 quilòmetres.

https://www.diba.cat/web/esports/cicle-de-passejades-de-gent-gran

Darrera actualització: 17.01.2018 | 13:57