Onze joves calderins reben els Ajuts per activitats de cooperació al desenvolupament 2017

Dimarts, 4 de juliol de 2017 a les 18:45

El regidor de Cooperació i el regidor de Joventut lliuren els 11 ajuts a joves calderins que participaran en diversos projectes de cooperació a El Salvador, Senegal, Mèxic i Guatemala

Dimarts a la tarda, a l'Ajuntament, Isidre Pineda, regidor de Cooperació i Solidaritat, David Través, regidor de Joventut i, Daniel López com a membre de la Taula de Cooperació, Solidaritat, Pau i Drets Humans de Caldes de Montbui han fet el lliurament oficial dels Ajuts a joves per activitats de cooperació al desenvolupament, corresponents a la convocatòria 2017.

Els ajuts els han rebut les persones joves calderines Anna Canals, Anna Pla, Arnau Baulenas, Maria Rebellón, Maria Torres, Marina Gregori, Meritxell Garriga, Irina Heredia i Xavier Fajarnés. També han estat premiades amb aquest ajut Núria Membrilla i Anna Mur (qui no ha estat present perquè va començar la seva estada solidària a Mèxic el passat 1 de juliol).


Aquesta és la desena edició dels ajuts a joves cooperants que organitza l’Ajuntament de Caldes de Montbui i que es va iniciar l’any 2008. La voluntat d’aquesta convocatòria és promoure els valors solidaris entre la joventut calderina amb una ajuda econòmica per a les persones de 18 a 30 anys que faciliti la seva participació en activitats de cooperació al desenvolupament en països del Sud. L’ajuda econòmica es destina a pagar les despeses d’assegurances de viatges o desplaçaments. A la tornada de la seva estada de voluntariat cooperatiu, aquestes persones exposaran la seva experiència en un acte obert a la Taula de Cooperació, Solidaritat, Pau i Drets Humans.


3000 € invertits en quatre projectes de cooperació
Enguany l’Ajuntament ha destinat 272,72 € (un total de 3.000€ en total) per cadascun dels 11 participants en els quatre projectes presentats: Senegal, Mèxic, Guatemala i El Salvador.


Set de les noies, Anna Canals, Anna Pla, Maria Rebellón, Maria Torres, Marina Gregori, Meritxell Garriga, Irina Heredia i Núria Membrilla, fan una estada a l’Escola Sam Sam a Dakar (Senegal) durant dues setmanes, on relacionaran el lleure i l’educació en valors amb infants d’entorns desafavorits. El projecte es promogut per la Fundació Escola Solidària i l’escola senegalesa està agermanada amb l’Escola Pia de Caldes.


L’Anna Mur ja ha començat el seu projecte Cali-verano, a Mexicali, a la zona de la baixa Califòrnia, Mèxic. Aquest projecte, promogut per Educación solidària en las Californias, és un programa educatiu basat en el lleure, l’expressió corporal, les manualitats i el joc perquè els infants, adolescents i els joves es diverteixin, convisquin i aprenguin. La durada és d’un mes, la primera setmana de formació de tot l’equip de monitoratge i les tres restants, d’activitat en un casal d’infants i de joves fins a 16 anys.


Maria Torres i Xavier Fajarnés aniran al projecte de la Comunitat de la Primavera del Ixcán a Guatemala promogut per l’ONG Entrepobles i USTEC. L’objectiu bàsic és assessorar a mestres i a professorat de la comunitat en eines, dinàmiques i recursos pedagògics per tal de millorar l’aprenentatge i la transmissió del coneixement. Les persones voluntàries col•laboren realitzant classes a alumnat de bàsic i d’avançat de la comunitat durant un parell de mesos.

Arnau Baulenas participa en el projecte Protección humanitaria de los niños, niñas y adolescentes víctimas de la violencia de Instituto de Derechos Humanos de la Universidad Centroamericana José Simeón Cañas (IDHUCA) a El Salvador durant un trimestre. El país viu una situació de violència important, que afecta sobretot als infants i joves en els seus entorn més propers (mort de familiars, abusos sexuals, lesions, etc.) La tasca del voluntari serà la de treballar en diversos casos de violència de IDHUCA per gestionar-ne ajuda humanitària i allotjament; i també, iniciar processos administratius i judicials per tal que aquestes famílies puguin abandonar el país i començar un nova etapa.


Trobareu més informació dels participants en les altres edicions a l’enllaç: http://solidaritat.caldesdemontbui.cat

Darrera actualització: 04.07.2017 | 19:43