Ofrenes, cultura popular, reivindicacions i pluja a la Diada 2019

Dijous, 12 de setembre de 2019 a les 00:00

La pluja afecta part del programa de la Diada de Catalunya d’enguany i obliga a ajornar la Marxa de Torxes i la Ballada de Sardanes, però s’han salvat l’acte institucional i la diada castellera

Àlbum de fotografies (Autor: Jordi Serra)

L’acte institucional de l’Onze de Setembre de 2019 es va dividir en dos escenaris. La Sala de Plens va acollir els parlaments de grups municipals i de l’alcalde, Isidre Pineda i Moncusí, i la plaça de l’Onze de Setembre les ofrenes florals. D’aquesta manera, calderins i calderines van anar esquivant els nombrosos moments de plugim de dimecres al matí i la commemoració de la Diada Nacional a Caldes de Montbui es va salvar.

Aquest any destaca l’àmplia participació de corals que han entonat el Cant dels Segadors en l’acte, perquè a la Coral Guisla i la Coral del Centre s’han sumat la Coral Caldes Groga, la Coral del Casino i la Coral El Calderí. També van fer lluir la Diada el Pilar de la Senyera dels Castellers de Caldes i la vintena d’ofrenes florals de l’Ajuntament, els grups municipals ERC, PSC, CUP i JxCAT i de 16 entitats locals:

 1. UCIC
 2. Fundació Santa Susanna
 3. Associació Jardí Santa Susanna
 4. Coral del Centre
 5. Coral El Calderí
 6. Penya Barcelonista
 7. Omnium Cultural Vallès Nord-Cingles de Bertí
 8. CN Caldes
 9. Castellers de Caldes
 10. Assemblea Nacional de Catalunya Caldes
 11. Arquers del Negrell
 12. Associació Cultural de la Dona
 13. Comunidad Africana de Caldes de Montbui
 14. Club d’Hoquei Caldes (no podrà ser present)
 15. Club de Fútbol Caldes
 16. ASPADINT

Pel que fa a la resta d’activitats recollides en l’acte, els més afortunats van ser els Castellers de Caldes de Montbui, que amb Matossers de Molins i Castellers de Cerdanyola van celebrar diumenge una esplèndida Diada Castellera a la plaça de la Font del Lleó. Aquesta ha estat la primera vegada que la colla ha actuat a la plaça després de la reurbanització.

La Marxa de Torxes i la Ballada de Sardanes, a càrrec de l’ANC Caldes i de l’Agrupació Sardanista Calderina, en canvi, es va haver de suspendre per la pluja caiguda dimarts 10 de setembre al vespre. Les dues entitats anunciaran properament quin dia faran aquestes activitats.

L’Ajuntament agraeix a entitats i veïnat la participació en la Diada de Catalunya, així com la demostració de riquesa cultural, respecte i atenció a la diversitat i la pluralitat demostrada en tot moment.

Darrera actualització: 13.09.2019 | 11:35

Imatges

Com es tradicional, els Castellers ofereixen el Pilar de la Senyera per la Diada