Oberta la tercera convocatòria de subvencions extraordinàries per la COVID-19

Dimarts, 8 de juny de 2021 a les 09:00

L’Ajuntament obre una nova convocatòria de subvencions per la COVID-19 per valor de 80.000€ per treballadores/es autònoms, usuaris/es del Centre d’Iniciatives Empresarials i paradistes del mercat

L’Ajuntament ha obert la tercera convocatòria de subvencions extraordinàries per la COVID-19 per ajudar a les activitats econòmiques afectades per la pandèmia. Aquesta nova convocatòria està dotada amb 80.000€ i està adreçada al col·lectiu de treballadors i treballadores autònoms en general, a les activitats econòmiques amb ocupació de la via pública (venedors del mercat setmanal) i als usuaris i usuàries del Centre d’Iniciatives Empresarials de Caldes de Montbui.

David Través, regidor d'Indústria, Empresa, Treball i Hisenda, presenta la III convocatòria de subvencions extraordinàries Covid-19. 

L'alcalde Isidre Pineda valora les tres convocatories de subvencions extraordinàries Covid-19 que s'han fet fins ara.

L’any 2020 l’Ajuntament va impulsar un pla de xoc contra els efectes provocats per l’estat d’alarma i l’aturada de l’activitat econòmica derivats de la crisi sanitària. El pla preveia la creació de diverses línies de subvenció per a àmbits i col·lectius diversos. Ara, tal com ja va aprovar el ple ordinari del passat mes de març, s’han habilitat unes noves bases per accedir a rebre aquestes ajudes i s’ha habilitat una nova línia de subvencions destinada específicament al col·lectiu d’autònoms en general per tots aquells que no hagin estat beneficiaris de cap altra línia de subvenció extraordinària Covid-19 en aquest exercici. A més, aquest nou paquet d’ajudes és compatible amb altres subvencions o prestacions incloses dins del sistema de protecció per desocupació de la Seguretat Social.

Aquesta nova convocatòria repartirà 80.000€

Els diners destinats a cada una d’aquestes línies d’ajuda i els criteris per optar-hi són diferents per cada cas.

  • Les ajudes per activitats econòmiques amb ocupació de via pública (mercat) tenen una dotació econòmica de 20.000€. Hi poden optar totes aquelles persones físiques i/o jurídiques que estiguin donades d’alta com a empresa o autònom el 13 de març del 2020. O sigui, abans de la declaració de l’estat d’alarma. També cal que constin al padró de la taxa d’ocupació de la via pública (mercat) del 2020 i del 2021. En aquest cas, la subvenció correspondrà al 50% de l’import que s’hagi abonat en concepte de taxa d’ocupació de la via pública l’any 2020.
  • Les ajudes destinades a les activitats econòmiques usuàries del Centre d’Iniciatives Empresarials tenen una dotació pressupostària de 15.000€. Hi poden optar totes aquelles persones físiques i/o jurídiques que estiguin donades d’alta com empreses o autònoms abans de l’aprovació de les bases reguladores d’aquesta convocatòria. I, a més, que constin al padró de la taxa d’ocupació del Centre d’Iniciatives Empresarials de 2020, i de 2021. En aquest cas, l’ajuda correspondrà al  50% de l’import que consti en el padró del Centre d’Iniciatives Empresarials, Caldes emprèn, de l’any 2020, per a les empreses que també constin en el padró de 2021 i continuïn ocupant un espai de les mateixes característiques (mòdul, nau, domiciliació o coworking). En cas de canvi de modalitat d’espai, s’aplicarà el 50 % de l’import que consti en el padró del 2021, per a cadascuna de les persones beneficiàries, i per a les empreses que s'incorporin al Centre dins aquesta anualitat, des de la data d’alta al Centre, sempre i quan aquesta sigui anterior a la data d’aprovació de les bases reguladores d’aquesta convocatòria, per fer servir les instal·lacions del Centre d’Iniciatives Empresarials.
  • Les ajudes per persones treballadors i treballadores autònoms repartiran 45.000€ entre els autònoms que desenvolupin la seva activitat econòmica al municipi i que estiguin donats d’alta com a professionals autònoms abans de la data al de publicació de les bases reguladores de la convocatòria d’aquests ajuts. També han d’acreditar que no han rebut cap altra subvenció en  la 2a convocatòria, ni sol·licitin cap altra línia de les present convocatòria. Els beneficiaris d’aquesta ajuda rebran un import de 200€.

Presentació de sol·licituds i terminis

El termini per presentar les sol·licituds és del 8 al 30 de juny. La presentació es pot fer de forma presencial, demanant cita prèvia (www.caldesdemontbui.cat/citaprevia) o bé, mitjançant tramitació electrònica a la web www.caldesdemontbui.cat/subvencionscovid. Si es necessita assistència per fer la tramitació electrònica es pot demanar per telèfon (T. 93 865 14 40) o enviant un correu electrònic a l’OAC (oac360@caldesdemontbui.cat). Tota la informació i les bases de la convocatòria estan disponibles a www.caldesdemontbui.cat/subvencionscovid.

Balanç de la II convocatòria de Subvencions extraordinàries

Aquestes noves ajudes se sumen a les que fins ara ha donat l’Ajuntament de caldes de Montbui en les dues primeres convocatòries de subvencions extraordinàries contra la Covid-19. En l’anterior convocatòria s’han concedit gairebé 100.000 euros en ajudes a un total de 117 empreses. En concret, s’han donat uns 52.000 euros a activitats econòmiques que s’han vist afectades per la declaració de l’estat d’alarma (línia 1). Pel que fa a la línia d’ajudes destinades a les activitats econòmiques que disposaven de terrasses a la via pública, s’han concedit més de 20.000 euros en aquesta segona convocatòria. Finalment, s’han donat aproximadament 27.000 euros a un total de 89 establiments de comerç i serveis de Caldes de Montbui que s’han vist afectats per la declaració de l’estat d’alarma.

En la segona convocatòria de subvencions extraordinàries oberta per l’Ajuntament, un total de 15 empreses del municipi han aconseguit rebre l’ajuda corresponent per les tres línies habilitades. Això ha fet que aquests negocis hagin rebut directament imports que han oscil·lat entre els 1.140 euros fins els 5.588 euros, segons les característiques del negoci. De la mateixa manera, un total de 68 empreses han obtingut subvenció de dues de les línies habilitades, amb imports que oscil·len entre els 257 euros i els 2.254 euros, segons el cas.

Prèviament, el 2020, en plena pandèmia, l’Ajuntament ja va obrir una primera convocatòria d’ajudes extraordinàries destinades a les activitats econòmiques més afectades per la declaració de l’estat d’alarma i l’aturada de l’activitat econòmica i comercial. En aquest sentit, es van destinar més de 150.000 euros a les cinc línies d’ajudes habilitades. D’aquest import, gairebé 50.000 euros es van destinar a 112 activitats econòmiques que van rebre l’ajuda per compensar la taxa de deixalles després de demostrar que havien resultat afectades per la declaració de l’estat d’alarma. Unes altres 16 empreses van rebre més de 21.000 euros per la línia destinada als establiments amb terrasses a la via pública. Finalment, en el primer paquet d’ajudes habilitat el 2020, 85 empreses del sector comercial i serveis a les persones van rebre 25.500 euros.

Darrera actualització: 08.06.2021 | 09:22