Noves mesures de control de la Covid-19

Dijous, 8 de juliol de 2021 a les 00:00

El 9 de juliol entren en vigor noves restriccions per controlar la pandèmia. La principal novetat és el tancament de l'oci nocturn i les noves restriccions imposades pels esdeveniments amb més de 500 persones

El govern de la Generalitat ha aprovat, en el marc del Procicat, aplicar noves restriccions i mesures per frenar els contagis de la Covid-19. 

La principal novetat és el tancament, novament, de l’oci nocturn a Catalunya. Discoteques, locals d’oci nocturn i sales de ball han de tancar les portes si no disposen d’espai a l’aire lliure. En cas que siguin discoteques que combinin l’espai interior amb una terrassa podran obrir mantenir obert l'espai a l’aire lliure i tancar la resta del recinte.

Es manté l’obligació de presentar prova PCR, test d’antigens o disposar de la pauta completa de vacunació per tal d'accedir als esdeveniments d’oci o culturals amb més de 500 persones que estiguin a peu dret i amb llibertat de moviment. En aquest cas, s'apliquen noves mesures de seguretat com l'ús obligatori de la mascareta i la obligació de tancar a les 3 h de la matinada. En esdeveniments on els assistents estiguin asseguts i amb distància de seguretat, com ara el Concertàrium, no caldrà presentar aquestes proves. Tot i això, en tots els espectacles a l’aire lliure, independentment de l’aforament, caldrà tenir un registre d’assistents, accessible i verificable, per fer un seguiment epidemiològic en cas que fos necessari.

En termes generals, també es manté l’obligatorietat de la mascareta en tres circumstàncies: espais tancats; a l’aire lliure si no es pot respectar la distància d’1,5 m amb altres grups bombolles; i en espais de restauració mentre no s’està menjant o bevent. A més, el Govern també recomana dur-la en totes les altres ocasions, tot i no poder dictar-ne l’obligatorietat en ser una competència estatal.

Les noves mesures entren en vigor el divendres 9 de juliol i estaran vigents, com a mínim, durarat 15 dies, fins el 23 de juliol inclòs. 

Darrera actualització: 07.07.2021 | 12:28