Noves mesures contra la Covid a partir del 4 de juny

Divendres, 4 de juny de 2021 a les 00:00

Entren en vigor noves mesures que relaxen encara més les restriccions vigents. La principal novetat és en l'horari d'obertura de bars, restaurants, cultura i esports

El divendres 4 de juny les restriccions a Catalunya en contra de la pandèmia de la Covid-19 es relaxen encara més. 

  • Les trobades socials es mantenen i poden ser de fins a 10 persones.
  • S’amplia l’horari de restaurants i bars, que poden obrir des de les 6h del matí a la 1 h de la matinada. L’aforament està limitat al 50% i el nombre màxim de persones per taula es manté en sis. A més, es permet el consum a la barra.
  • L’aforament en la cultura s’amplia fins al 70%, amb un límit de 1.000 persones en interiors i un 20% en el cas de grans espais a l’exterior. L’horari s’allarga fins a la 1h.
  • En centres comercials i botigues l’aforament màxim puja fins al 70% i també s’autoritza l’accés a zones recreatives i àrees de descans. El mateix percentatge s’aplica als mercats no sedentaris i les fires de mercat.
  • A les universitats l’aforament màxim continua limitat al 50%.
  • Es reprenen els congressos i les convencions, però amb un aforament màxim del 50%.
  • L’aforament en actes religiosos es manté al 50%. El nombre màxim d’assistents és de 1.000 a l’interior i 3.000 en exteriors.
  • Les activitats esportives s’allarguen fins a la 1h i amplien l’aforament al 70%.
  • Es permeten grups de 10 persones en l’educació en el lleure i la formació no reglada.
  • Els equipaments cívics poden amplien l’aforament fins al 70% si hi ha una ventilació adequada.

La principal novetat: nou horari de bars i restaurants

A partir del 4 de juny, hi ha nou canvi d’horari per a bars i restaurants, que podran obrir des de les 6h del matí i fins a la 1h de la matinada. Es mantenen l’aforament al 50% a dins dels locals, la limitació de 6 comensals per taula i el consum a la barra, dret, amb una distància de seguretat d’1,5 metres entre clients.

Centres comercials oberts i botigues sense límit de superfície

Els centres comercials de Catalunya, botigues i comerços poden obrir sense límit de superfície ni de metres quadrats i fins a les 22h. A més, ja poden recuperar les zones recreatives i de descans i ampliar l’aforament fins al 70%. Aquesta mesura també afecta els mercats no sedentaris i les fires de mercat.

Esport i cultura, també fins a la 1h

A banda dels horaris en restauració, la Generalitat també ha aprovat que la cultura i l’esport ampliïn els horaris fins a la 1h. També s’amplia l’aforament de les activitats que se celebrin a l’aire lliure o en espais molt grans, amb aforaments de fins a 15.000 persones.

L’aforament de les piscines i gimnasos és del 70%. Es permet públic en competicions amb seients assignats, excepte en les competicions estatals.

Reunions de fins a 10 persones, sense límit de bombolles

Pel que fa al nombre de persones permès a les reunions i trobades es manté en un màxim de 10 persones, però sense límit en el nombre de bombolles de convivència.

 

Darrera actualització: 04.06.2021 | 08:13