Nova convocatòria de subvencions extraordinàries COVID-19

Dimarts, 23 de març de 2021 a les 15:00

L’Ajuntament obre una nova convocatòria de subvencions per les activitats afectades per la COVID-19 per valor de 115.000. Consulteu tota la informació a www.caldesdemontbui.cat/subvencionscovid

Isidre Pineda, alcalde

David Través, regidor d'Hisenda

Xavi Abel, president de la UCIC

Joan Anglí, representant del Grup Victòria

Després que el ple del passat mes de gener aprovés per unanimitat una moció presentada per ERC i JuntsxCat per a la reactivació econòmica i de suport a les persones, entitats i empreses de Caldes amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la covid-19, la Junta de Govern Local del passat 16 de març va aprovar una nova convocatòria de les subvencions extraordinàries COVID-19. Es tracta de la segona convocatòria des de l’esclat de la pandèmia, després que se’n convoqués una primera el juliol de l’any passat.

La convocatòria actual, que inclou 3 línies de subvenció les bases de les quals són les mateixes que van regir la convocatòria del 2020, va adreçada a les activitats econòmiques vigents, afectades pel Decret 463/2020, i que estiguin donades d’alta abans del 13/3/2020

L’import total de les subvencions d’aquesta convocatòria és de 115.000€

Els tres tipus de subvenció que inclou la convocatòria es desglossen de la següent manera:

1- Taxa Residus Comercials (Línia 1 de les Bases de la convocatòria)

Correspon a les activitats econòmiques que constin al padró de la Taxa de Residus comercials 2020 i 2021.

S’exclouen d’aquesta convocatòria els establiments de comerç alimentari al detall amb superfície comercial de venda de més de 300 m2.

L’import màxim de la subvenció per establiment és del 50% de la taxa de deixalles.

L’import total destinat a aquesta convocatòria és de 55.000€

2- Ocupació de la Via Pública (Terrasses) (Línia 2 de les Bases)

Correspon a les activitats econòmiques que ocupin la via pública mitjançant terrasses i que constin en el padró de la taxa d’ocupació de la via pública (terrasses) de 2020 i 2021.

L’import destinat a aquesta convocatòria és de 25.000€

3- Activitats econòmiques incloses al sector comercial i serveis a les persones (Línia 3 de les Bases)

Correspon a les activitats econòmiques incloses al sector comercial i de serveis a les persones que constin en el padró de residus comercials 2020 i 2021. Aquesta subvenció és complementària de la Línia 1, de tal manera que qui demani aquesta ha de demanar també la primera.

L’import màxim de la subvenció per activitat és de 300€. L’import total destinat a aquesta  convocatòria és de 35.000 €

Presentació de sol·licituds i termini

La presentació de les sol·licituds és del 25 de març al 3 de maig de 2021 i es pot fer de forma presencial, demanant cita prèvia ( T. 93 865 14 40 - www.caldesdemontbui.cat/citaprevia), o mitjançant tramitació electrònica (www.caldesdemontbui.cat/subvencionscovid). Si es necessita assistència per a la tramitació electrònica es pot fer telèfon per (T. 93 865 14 40) o enviant un mail a l’OAC (oac360@caldesdemontbui.cat)

Més informació i bases de la convocatòria a www.caldesdemontbui.cat/subvencionscovid

Una nova convocatòria en breu

Es preveu que al ple d’aquest mes de març s’aprovin unes noves bases per a una nova convocatòria que inclouria tres nous tipus de subvencions: les destinades a activitats econòmiques que ocupen la via pública (mercats), les destinades a activitats econòmiques usuàries del Centre d’Iniciatives Empresarials (CIE) i les destinades a persones que cotitzen en el règim d’Autònoms.

Aquesta informació ha estat facilitada aquest matí en una roda de premsa a la que hi ha assistit l’alcalde Isidre Pineda, el regidor d’Hisenda David Través, la regidora de Comerç Núria Carné, el representant del Grup Victòria Joan Anglí, el president de la UCIC Xavi Abel i representants del sector comercial, Sònia Abel, del turístic, Maite Martí, i de la restauració, Marc Miras i Imma Medina.

Darrera actualització: 23.03.2021 | 15:09