Nou cicle de caminades de gent gran activa

Dijous, 29 de novembre de 2018 a les 00:00

Avui dijous 29 de novembre comença un nou “Cicle de passejades de la gent gran”, en el qual hi participa Caldes de Montbui amb una cinquantena de veïns i veïnes

El curs 2018/2019 inclou Caldes de Montbui en el grup compartit amb Mollet del Vallès (caminada del 29 de novembre), Alella  (caminada del 31 de gener) i Puig Reig (caminada del 28 de març). Les colles caminaires de les quatre poblacions passejaran pels entorns de la vila termal el 27 de febrer.

Les caminades del  grup de Caldes havien de començar el 15 de novembre, però la sortida es va posposar per la pluja i la primera sortida es fa avui.

Caldes de Montbui és fidel a la convocatòria des del curs 2003/2004. Actualment, els calderins acostumen a fer un grup estable d’uns 55 caminaires.

Envelliment actiu

El Cicle de passejades adreçades a la gent gran forma part del Programa esportiu local d'activitats d'esport, salut i qualitat de vida, que Esports de la Diputació impulsa des de l'any 2001. Els seus objectius són fomentar l'afició entre la gent gran de realitzar caminades amb regularitat, motivar l'aprenentatge i l'intercanvi de coneixements en relació al món natural i incrementar les relacions interpersonals i de grup en un ambient natural i adaptat a les seves necessitats.

Caldes de Montbui forma part d'aquest intercanvi des de l'any 2003. En els darrers cursos, la participació dels caminaires de la vila termal ha estat molt regular i sempre s'ha comptat amb un grup força homogeni de 55 persones de mitjana.

Aquest programa de la Diputació de Barcelona es basa en diverses passejades que han d’estar totalment adaptades a les possibilitats i les necessitats del col·lectiu de gent gran; per tant, són suaus i assequibles. Majoritàriament han de discórrer per pistes forestals o camins de muntanya, reduint el màxim possible els trams urbans. Generalment, s’inicien sobre les 10 del matí i finalitzen cap a les 4 de la tarda. Es camina un total aproximat de 3 o 4 hores, i durant el recorregut es van realitzant diverses parades. Les distàncies a recórrer no poden ser superiors als 8 quilòmetres, però tampoc inferiors als 6 quilòmetres.

Darrera actualització: 29.11.2018 | 10:26