Noms de deportats calderins a la Xarxa Mai Més

Divendres, 5 de novembre de 2021 a les 14:00

Caldes de Montbui ha participat en la VII Trobada d’Ajuntaments de la Xarxa Mai Més recordant les víctimes calderines deportades als camps nazis

La regidora Laia Cuscó, la directora del Museu Thermalia, Anna Monleon i la directora de l’Arxiu Municipal, Esther Sánchez, han seguit l’homenatge en memòria dels deportats calderins als camps nazis durant la VII Trobada d’Ajuntaments de la Xarxa Mai Més, celebrada ahir a Sant Fruitós de Bages.

Caldes de Montbui ha intervingut a la jornada explicant el seguit d’actuacions que estan veient la llum aquesta tardor destinades a denunciar els crims comesos contra (mínim) 13 veïns calderins deportats pel règim nazi. Entre altres, la vila ha exposat la inauguració de la plaça de Neus Català i Pallejà com espai d’homenatge, l’exposició sobre els calderins deportats, les entrevistes que s’estan fent als familiars i la col·locació de les Stolpersetine.

L’Ajuntament recorda que l’exposició “Calderins deportats als camps nazis” i el projecte segueixen actius i que podeu visitar l’exposició o aportar nova informació contactant amb Museu Thermalia – thermalia@caldesdemontbui.cat – 93 865 41 40 – www.thermalia.cat.

Xarxa Mai Més

La “Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme Mai Més” és un projecte de l’Amical de Mauthausen i altres camps, que vol incidir en el món municipalista. Els objectius de la Xarxa Mai Més són els mateixos que els de l’Amical: recuperar i defensar la memòria de la deportació republicana, els valors republicans i sensibilitzar i educar contra el feixisme, i a favor dels Drets Humans. https://xarxamaimes.org/

Darrera actualització: 05.11.2021 | 14:03