Només vehicles elèctrics

Divendres, 11 de maig de 2018 a les 14:00

L’Ajuntament fa salt quantitatiu en la utilització de modes de transport sostenible i crea una flota de nou vehicles elèctrics per a ús de Brigades, Policia i l’empresa pública Serveis Municipals

Aquest divendres, al parc de l’Estació, l’alcalde Jordi Solé, i el regidor de Govern Obert, David Través, han presentat la flota de vehicles elèctrics de l’Ajuntament de Caldes de Montbui i de l’empresa pública Serveis Municipals.

Amb la incorporació de sis nous vehicles Zero Emissions, el consistori posa en marxa una campanya de substitució de l’ús de combustibles tradicionals per motors de càrrega elèctrica en la flota de vehicles municipals. Aquesta flota ja compta amb cotxes, motos, furgonetes i segways sense emissions de partícules contaminants i silenciosos i que contribueixen, per tant, a la reducció de la contaminació ambiental i acústica.

Els vehicles són:

Serveis Territorials ha adquirit 4 vehicles: 3 turismes Renault, model ZOE 100% elèctric i 1 Renault Kangoo, 100% electric. Seran per a ús de les Brigades, servei de notificació i tècnics municipals de diferents departaments, com ara el d’Acció Social.

Serveis Municipals de Caldes, per al Servei de l'Aigua, ús de transports a obres, trasllat de materials i lectura de comptadors, entre altres, ha adquirit dues furgonetes: 1 Nissan e-NV200 EVALIA de 5 places i 1 Renault Kangoo Ze Flexi, de 2 places. Per al Servei de Recollida de Residus, ús de transport de personal i altres, també ha adquirit una furgoneta Nissan e-NV200 EVALIA  de 5 places.

Policia Local, per a ús de la Policia de Barri i serveis urbans, va incorporar l’ús del segway l’any 2017. I aquest maig ha incorporat una moto elèctrica, BMW Model C Evolution.

Cal fer esment, també, de les tres bicicletes elèctriques que la Diputació ha cedit per a ús dels serveis municipals i que utilitzen de manera preferent els serveis de manteniment d’equipaments esportius i educatius.

A més de l’estalvi en contaminació ambiental i acústica, l’Ajuntament promou l’estalvi econòmic que suposa el canvi de combustibles derivats del petroli per combustibles alternatius, al qual se suma la possibilitat de fer ús dels aparcaments gratuïts que ciutats com Barcelona o pobles com Caldes de Montbui reserven per a vehicles ECO i Zero Emissions.

En paral·lel, l’Ajuntament i l’empresa calderina Electra Caldense Energia SA, treballen per oferir 4 punts de càrrega de vehicles elèctrics per a la ciutadania calderina, gratuïts durant un període de dos anys (dos a Les Cremades i dos al Tint), un projecte que es vol concretar abans del proper agost de 2018. L’Ajuntament, per la seva banda, afegirà un carregador de bicicletes elèctriques que se situarà a la pl. Font del Lleó (davant l’edifici consistorial).

Darrera actualització: 11.05.2018 | 14:00