Mor Rafel Sala, professor jubilat de l’EMM Joan Valls

Dimarts, 29 de setembre de 2020 a les 13:30

L’Ajuntament lamenta la mort del guitarrista Rafel Sala que va ser professor de l’Escola Municipal de Música de Caldes de Montbui des del 1981 i fins que es va jubilar, l’any 2018

Rafel Sala va morir diumenge 27 de setembre per un accident vascular. Durant la seva estada a l’EMM Joan Valls (des de l’1/9/1981 fins el 3/9/2018) va ensenyar a tocar la guitarra a més d’una generació, va dirigir l’orquestra, i va encomanar a tothom el seu amor per la música.

L’EMM Joan Valls el recorda com un «gran professor, gran persona, gran amic i gran company», així com un gran professional que «portava els seus alumnes a fer Master-class a València i els cuidava com si fossin els seus fills».

El darrer concert que Rafel Sala va fer a Caldes va ser en motiu de la seva jubilació

Era dimecres 27 de juny del 2018 i la Sala Noble de Can Rius es va omplir de públic que va voler homenatjar Sala i seguir amb entusiasme el concert Música del Romanticisme per a guitarra que ell havia preparat especialment per a l’ocasió.

Una reeixida carrera musical

Nascut a Granollers l’any 1955, Rafel Sala va començar els seus estudis musicals amb Josep M. Ruera. Després va continuar els estudis a Barcelona amb Fernando Quiroga (guitarra), Phillipe Vallet (música de cambra al CDMBR) i Àngel Soler. L’any 1982 va conèixer al mestre José Luís González amb qui va seguir els estudis de guitarra a Alcoi (Alacant). Interessat en la interpretació amb instruments antics, va rebre classes de Manuel Morais, Robert Clancy i Hopkinson Smith i va assistir a cursos amb guitarristes com David Russel i Yoshimi Otani.

L’any 1976 Rafel Sala va guanyar el premi Joan Altisent d'interpretació.

Sala va enregistrar dos CD, Caprici i A piacere. Va tocar amb músics com Claudi Arimany, Carles Riera, Ruben Parejo i Jose I. González. A més de professor de l’EMM Joan Valls de Caldes de Montbui, Sala també va ser docent de l’escola de música de La Garriga. Va participar en diversos festivals per Espanya, França, Alemanya i Itàlia, tant com a solista com formant part de diferents grups de cambra, i va dirigir diverses corals, entre elles la Coral Guisla de Caldes de Montbui.


 

Darrera actualització: 06.10.2020 | 11:15