Montserrat Termes: “Nosaltres estem al servei de la natura”

Dijous, 12 de novembre de 2020 a les 14:00

Montserrat Termes, presidenta del Comitè d’experts sobre el canvi climàtic del Parlament de Catalunya, parla a @AjCaldesMontbui (Instagram), en el marc del procés  de participació Emergència Climàtica

L’experta en el cicle de l’aigua ha explicat com de cabdals seran iniciatives de recuperació de l’aigua que generen les zones urbanes. “Sense que ningú s’espanti”, ha afegit, perquè la reutilització és un sistema ja en marxa i del tot eficaç.

Per acabar la conversa en directe amb Martín, Termes ha recordat que “la natura no està al nostre servei, nosaltres estem al servei de la natura”. També ha desitjat que el procés participatiu obert per reflexionar sobre el canvi climàtic des del món local doni resultats i promogui iniciatives.

Montserrat Termes i Rifé

Calderina doctora en Economia per la Universitat de Barcelona. És professora titular a la Facultat d’economia i empresa de la Universitat de Barcelona  i Assessora cientifico-tècnica de l’àrea de medi ambient al Centre Tecnològic de l’Aigua (Cetaqua). Actualment és la presidenta del Comitè d’experts sobre Canvi Climàtic de Catalunya. A Caldes, és una de les impulsores i responsable de la programació de les Aules d’Extensió Universitària “Delfí Dalmau i Argemir”.

Procés de participació ciutadana "Emergència climàtica", en marxa

Fins al 27 de novembre podeu fer aportacions i reflexions sobre l’acció local contra el canvi climàtic a través del procés de participació ciutadana obert a la plataforma Decidim. L’objectiu d’aquest procés és promoure la intervenció de la ciutadania de Caldes de Montbui en la definició i priorització de propostes d’acció per a la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic que recollirà el Pla d’Acció Climàtica de Caldes de Montbui. Consulteu la plataforma Decidim.

L’Ajuntament de Caldes de Montbui compromès amb la lluita contra els efectes del canvi climàtic i en la línia de promoure el procés participatiu per elaborar el futur Pla d’Acció Climàtica del municipi, està oferint una sèrie d’accions com ara fer divulgació sobre l’escalfament global i l’emergència climàtica, en què consisteix la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic, plantejar idees innovadores i propostes per al lideratge en l’acció climàtica, entre d’altres.

Darrera actualització: 12.11.2020 | 14:02