Millora de l’accessibilitat i ampliació de voreres a alguns carrers de Caldes

Dimarts, 5 de febrer de 2019 a les 00:00

Els treballs d’ampliació de voreres i rebaix de les cantonades per facilitar l’accessibilitat afecta els carrers Dr. Xalabarder, Sant Fèlix, Lleida i un tram de Rector Alemany

Les obres, que tenen un termini estimat de 6 mesos, han començat aquesta setmana al carrer Dr. Xalabarder, en el tram comprès entre l’avinguda Fontcuberta i Sant Ramon, i continuaran pel següent tram del mateix Dr. Xalabarder per continuar després pel carrer Sant Ramon.

Els treballs consisteixen en l’eixamplament de les dues voreres en aquells trams on aquestes siguin estretes i el rebaix de les cantonades per facilitar l’accessibilitat entre vorera i vial. L’objectiu final de les obres és deixar uns carrers on les amplades de vial i voreres permetin: dues voreres d’amplada suficient (mínim 1,20 m) per a la circulació de persones a peu, amb cadira de rodes, cotxets infantils, carrets de la compra, etc; una línia d’aparcament de vehicles i el vial pel pas de vehicles en un sentit.

L’obra, que té un àmbit d’actuació de 8.678 m2 i afecta una longitud de carrers de 800 m, s’anirà fent per fases. Els carrers afectats són Dr. Xalabarder, Sant Fèlix (des de la plaça Moreu fins el Parc de l’Ametller), el carrer Lleida, i el carrer Rector Alemany, en el tram comprès entre Pi i Margall i Sant Pau.

L’adjudicació de l’obra es va aprovar per Junta de Govern el 23 de novembre del 2018 amb un import de licitació de 289.662,02€ i s’ha fet a l’empresa Vialitat i Serveis. El finançament de l’obra és íntegrament municipal i no repercutirà en el veïnat.

Afectacions mentre durin les obres

L’afectació, tant als veïns com a la circulació de persones i vehicles, serà només puntualment.

L’aparcament de vehicles es veurà afectat en el tram en que s’estigui treballant en cada moment. La franja de treball diària és de 8 h a 18 h de dilluns a divendres.

A més de la informació general, el veïnat te informació més puntual de l’obra i se l’avisa per carta per tal de coordinar temes més concrets com els guals i l’accés tant amb vehicle com a peu al carrer i al domicili.


 

Darrera actualització: 05.02.2019 | 14:00