Mesures restrictives per a la contenció de la covid-19, del 21 de desembre a l'11 de gener

Divendres, 18 de desembre de 2020 a les 18:45

La Generalitat de Catalunya ha anunciat un nou paquet de mesures per fer front a la pandèmia que entren en vigor el 21 de gener. Els dies 18, 19, 20 de gener: confinament comarcal, confinament nocturn (22 h) i bars i restaurants oberts amb restriccions d'aforament. 

Font: https://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/Obertura-progressiva-dactivitats 

Mesures pendents d'aprovar pel DOGC i d'aplicació des de dilluns 21 de desembre i fins a l'11 de gener:

Mobilitat
Es continua amb el perímetre tancat a tot Catalunya, excepte per a visites a familiars o a gent propera durant els dies de Nadal. Dins del territori es restringeix a l’àmbit comarcal tota la setmana, excepte quan una bombolla de convivència vagi a casa d’un familiar o persona propera, es desplaci a una segona residència o vagi a un establiment hoteler o casa rural.

La zona transfrontera entre Andorra i l’Alt Urgell s’assimilarà a una sola comarca i s'hi permetrà la mobilitat.

Activitat social i confinament nocturn durant els dies festius de Nadal
Les activitats socials es podran ampliar a un màxim de 10 persones, sempre i quan, com a molt coincideixin un màxim 2 bombolles de convivència. La resta de dies se segueix el límit de 6 persones.

El confinament nocturn es manté des de les 10 del vespre fins a les 6 del matí, llevat de la nit de Nadal i la nit de Cap d’any, que començarà a la 1h de la matinada i la nit de Reis, que començarà a les 23h.

Hostaleria i la restauració
Els bars i restaurants podran obrir al públic per servir esmorzars i dinars, i podran obrir en 2 franges horàries: de 7:30h a 9:30h i de 13h a 15:30h. Es podran servir sopars per emportar des de les 19h fins a les 22h, al mateix establiment, i fins a les 23h, en el cas del servei a domicili.

Els que estiguin situats en centres comercials hauran de tancar.

Equipaments esportius
Les activitats físiques que es facin en gimnasos s’hauran de poder fer amb mascareta, de manera que les d’alta intensitat que s’han de fer sense mascareta només podran tenir lloc a l’aire lliure.

Els que estiguin situats en centres comercials hauran de tancar

Darrera actualització: 18.12.2020 | 18:51