Més de 40 persones conformen el LECXIT d’aquest curs

Dimarts, 31 de maig de 2022 a les 19:00

22 voluntaris i 21 infants han participat en el projecte de foment de la lectura per incrementar l’èxit educatiu de l’alumnat, en la seva sisena edició, la primera després de la pandèmia

El projecte per incrementar l’èxit educatiu dels infants de 4art, 5è i 6è de primària a través de la millora de la comprensió lectora s’ha reprès aquest curs 2021/2022 a Caldes amb certa normalitat, després que la pandèmia obligués a suspendre l’acte de cloenda de la edició 2019/2020 i l’edició complerta corresponent al curs 2020/2021.

La 7ena edició del LECXIT va començar ja avançat el curs, el passat mes de març, a totes les escoles de Caldes (El Calderí, El Farell, l’Escola Montbui i l’Escola Pia) després d’uns dies de difusió informant de l’inici del programa a tot el municipi i especialment a les famílies de l’alumnat de les escoles calderines i a les AMPES. Amb il·lusió i ganes de les persones participants i amb l’ajuda de la Fundació Bofill que ha col·laborat amb l’aportació de tota mena de documents el programa es va iniciar amb 22 voluntaris i voluntàries que han acompanyat 21 alumnes durant una hora a la setmana a l’escola de cada infant i després del seu horari escolar.

Cloenda del LECXIT 2021/2022

Aquest dimarts a la tarda ha tingut lloc a la Biblioteca municipal l’acte de cloenda de la 7ena edició del LECXIT, una trobada entre el voluntariat i els infants, acompanyats per les seves famílies que han pogut assistir a un Taller de Contes. Després, el voluntariat ha rebut uns diplomes de reconeixement per la feina feta en l’acompanyament dels infants en el gust per la lectura, i els infants han rebut l’obsequi d’unes tasses amb el logo LECXIT, com ha record de la seva participació, per l’esforç i la curiositat per aprendre i el gust per la lectura.

L’acte, en el que hi han participat l’alcalde Isidre Pineda i la regidora de Cultura Laia Cuscó, s’ha tancat amb una foto de família d’aquesta 7ena edició del LECXIT.

Lectura i èxit

El programa LECXIT, que va iniciar-se fa 8 anys a Caldes, té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa.

La tasca principal del voluntari és acompanyar la lectura d’un infant, contribuir a ajudar-lo a gaudir de la lectura i d’alguna manera esdevenir un referent lector. Construir una bona relació basada en la confiança ajudarà a conèixer els interessos de l’infant i poder fer propostes de lectura basades en el què li agrada.

 

Contactes

- Educació: educació@caldesdemontbui.cat

- Punt de Voluntariat: participacio@caldesdemontbui.cat / Telf. 93.862.70.24

 

 

Darrera actualització: 31.05.2022 | 19:32

Imatges