Mas Manolo, espai de trobada del pensament intel·lectual i artístic de la primera meitat del segle XX

Divendres, 6 de maig de 2022 a les 15:00

El Museu Thermalia obre una porta en el temps i us convida a entrar al Mas Manolo a través de les fotografies de Marta Povo i de testimonis que van compartir vida amb Manolo Hugué, Totote i Rosa

Thermalia afegeix una mirada més a l’artista multidisciplinari i fascinant que va convertir Caldes de Montbui en espai de trobada del pensament intel·lectual i artístic de les primeres dècades del segle XX. Ho fa obrint al públic l’exposició «Mas Manolo, art i vida», quan es compleixen 150 anys del naixement de l’artista.

En aquesta ocasió descobreix l’interior de Mas Manolo amb una exposició de fotografies de Marta Povo fetes l’any 1994, just abans que les obres i peces de valor que acollia fossin traslladades al museu calderí.

L’exposició compta amb una instal·lació audiovisual on es mostren les entrevistes fetes a per sones que van conèixer a Manolo Hugué, a la seva dona Totote i a la seva filla Rosa, l’any 2016.

Manolo va atraure al llarg de la seva vida artistes i persones fascinades pel seu pensament i la seva obra. Més enllà de la seva mort, l’any 1945, Totote i Rosa van mantenir el caliu del Mas Manolo com un espai de trobada, de creació i d’amistat.

Les fotografies de Marta Povo mostren el Mas tal com era. I a elles s’afegeixen les entrevistes a veïns de Caldes, com Carme Miró, Teresa Codina, Montserrat Homs, i a persones com Joan Gardi, el nebot de Picasso o el fill i la dona d’Antoni Comella. Ells configuren el relat de tot allò que succeïa al Mas.

www.thermalia.cat


 


 

 


 


 

Darrera actualització: 10.05.2022 | 14:37