L’orquestra de flautes travesseres Flaustaff fa un intercanvi musical amb la Zagreb Flute Ensemble

Dimecres, 7 de febrer de 2024 a les 13:35

L’orquestra local de flautes travesseres Flaustaff oferirà 2 concerts a Croàcia aquest cap de setmana. Les actuacions formen part d’un intercanvi musical de Flaustaff amb l’orquestra Zagreb Flute Ensemble

Sota la direcció del músic calderí Joan Bosch, Flaustaff actuarà aquest dissabte i diumenge 10 i 11 de febrer a Croàcia. Els concerts oferiran una primera part en la que Flaustaff actuarà en solitari i una segona en que ho faran en col·laboració amb la Zagreb Flute Ensemble.

A la primera part dels concerts, Flaustaff interpretarà fragments de l’òpera “La Flauta Màgica” de Wolfgang Amadeus Mozart, en la que l’actor calderí Ferran Devesa assumirà els papers principals de la història, fusionant l’essència de l’òpera amb una reinterpretació musical innovadora.

La segona part dels concerts presentarà diverses peces catalanes interpretades en col·laboració amb la Zagreb Flute Ensemble, en un intercanvi musical i cultural que pretén enriquir l'experiència tant per a les orquestres com per al públic.

El primer concert tindrà lloc dissabte 10 de febrer a les 19 h a la Music Academy de Zagreb i el segon se celebrarà el diumenge 11 de febrer a les 12 h del migdia a la Music School de Dugo Selo, una població del comptat de Zagreb situada a 22 km de la capital croata.

La d’aquest cap de setmana serà la quarta actuació internacional de Flaustaff després d’haver portat l’escenificació de “La Flauta Màgica” a Suïssa, Polònia, Portugal i ara a Croàcia.

Fruit també de l’intercanvi musical entre Flaustaff i la Zagreb Flute Ensemble, l’orquestra croata viatjarà el proper mes d’abril a Catalunya on actuarà a Caldes de Montbui (28/4/2024) i a Granollers (30/4/2024)  i on l’orquestra croata oferirà una primera part del concert en solitari i una segona part en col·laboració amb Flaustaff, en la que ambdues orquestres interpretaran conjuntament diverses peces catalanes.

Sobre Flaustaff

Flaustaff va néixer l’any 2000 en el si de l’Escola  Municipal de Música Joan Valls de Caldes de Montbui amb el propòsit d’oferir un espai que permetés l’aprenentatge després dels estudis acadèmics de flauta. Aquest objectiu ha estat fonamental per definir l’essència i caràcter “flaustaffsià”.

Sobre la Zagreb Flute Ensemble

La Zagreb Flute Ensemble (ZAF) va ser fundada el 2012 per les flautistes Renata Penezic i Tamara Coha Mandic i és l’únic conjunt d’aquest tipus que existeix a Croàcia. El nucli del conjunt és un quartet de flautes, però el nombre d’intèrprets augmenta segons les necessitats de cada concert.

Darrera actualització: 08.02.2024 | 14:24